Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejsem žádný homeopat, alergolog a ani nic podobného. Jen dlouholetý výrobce vín, ne révových, a hlavně likérů a destilátů z  "podivných surovin"..
Tak nevím jak na to reagovat a věcně argumentovat. Na to "předávkování" ovocem nebo bylinami.
*
Nicméně jeden příměr mně napadl. Podobní lidé jako vy tady, prosadili na začátku 20.stol. skoro celosvětový zákaz výroby Absinthe. Kvůli údajně velmi nebezpečného obsahu nebezpečného thujonu v něm. A trvalo to skoro sto let než se ten zakořeněný mýtus podařilo i legislativně zbořit. A podle nových výzkumu by se toho absintu muselo jednorázově vypít desítky litrů aby se nějak negativně ten thujon projevil.
Nebo z úplně jiného soudku:
"J.Foglar, Rychlé šípy - Je skoro smrtelné na třešně se napít vody".
*
A na JIPce jsem za více než třiceti let mých "pochybných výrob" nebyl, a to se považuji spíš považuji za alkoholika než běžného občasného konzumenta.
A mezi mými spolukonzumenty bylo a i je několik alergiků a taky tam nikdy nikdo z nich neskončil. A po nemírné konzumaci sice někdy problémy byly, ale jen vždy díky alkoholu, ne kvůli nějakým "rostlinným jedům" v likérech obsažených...
*
P.S.  A o hložinkách, vlastně o hlohu s kterým praktické zkušenosti nemám, jsem si na Vaše doporučení něco na netu a hlavně v knižních herbářích něco přečetl:
Květy, pupeny, listí, kůra a až pak plody.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika