Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hlavně nezapomeňte přidat živnou sůl protože bylinný výluh a cukr k výživě kvasinek nestačí. Kvasilo by to velmi neefektivně a lenivě!
*
Víno z květů černého bezu.
ing. Valenta, Příprava domácích vín, (bible domácích vinařů a podobných expedimentátorů).
----------------------------------------------------------------
(Rp. na 5l nádobu)


Květu z černého bezu se v domácnostech, zvláště na venkově, používá k přípravě kosmatic a osvěžujících nealkoholických nápojů. Při tom je víno z těchto květů snad vůbec nejlacinější, ale také velmi lahodné. Svou chutí připomíná muškátové víno. Na kvalitě získává delším uležením.
Postup:
10 okvětí černého bezu očistíme pod tekoucí vodou od prachu a drobného hmyzu, nos-
nou stopku co nejvíce zkrátíme. Květy necháme okapat a spaříme roztokem 1 kg cukru ve 4 l vody. Přidáme 1/2 balíčku živné soli, 10 g kyseliny citrónové (nebo lépe dva na
plátky nakrájené citróny bez jadérek i s kůrou) a po vychladnutí vzklíčené kvasinky. Směs ponecháme asi týden v kvasné nádobě uzavřené kvasnou zátkou. Zákvas procedíme, vymačkáme a mošt ponecháme stejným způsobem kvasit. Víno se velmi brzy čistí a po vykvašení je přetočíme a plníme do lahví.
*
(Omytím květů se zbavíte pylu, považuji to za zbytečné až nevhodné. Ale to je každém, jaký je kdo "hygienik").
Lepší je se důkladně věnovat zbavení se zelených stopek.

Rafael.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika