Ještě k tomu internetu - jistě je to ten nejjednodušší způsob získání informace. Ale co takhle s z něj napřed stáhnout "nějakou publikaci" k danému tématu a pročíst si ji (udělat si takovou malou rešerži). K vínům, těm domácím, tam je na "uložto", výborná publikace (i když staršího data...) od Borise Valenty (dokonce je tam uvedena dvakrát, první je oskenovaná publikace, druhá je editovaná). Tam je dopodrobna popsáno jak postupovat, aby se člověk dobral kýženého výsledku. Ceny surovin se sice od té doby trochu změnili, ale principy a postupy zůstaly stále platné... jen na ty "druhy kvasinek" zapomeňte, teď lze sehnat jen ty "universální".
Ještě se mi nestalo, při dodržení těchto zasad, že by se mi to víno nepovedlo!! A za stažení člověk nic nedá, jen trochu času...
Zkuste to taky a uvidíte.