Dobrý den,
Letos jsem oprášil demižony a zkoušel jsem vína opravdu z kde čeho. Ovšem kromě rybízového mají všechny několik společných jmenovatelů.
Pampeliškové - Dokvašeno. hrubý mléčný žluto bílý zákal. Ani čiřidlo nepomohlo. Je to sladké, husté.
Bezové - Dokvašeno. Hrubý mléčný žlutý zákal. Čiřidlo nepomohlo. Sladké, husté.
Meruňkové - zezačátku krásná barva. Po dokvašení barva jak h... Hnusně hnědá voda. Absolutně bez jiskry.
Rybízové - krásná barva, krásná vůně, čiré a velice chutné. Tak jak má být. Jediné, co se povedlo.
U všech použit stejný obsah cokru. Tedy 5 kg na pět a dvacítku demižon.
Poraďte mi prosím, kde je chyba. Veškeré recepty jsem čerpal z internetu. Chystám se ještě šípkové a nerad bych měl zase hustou kalnou vodu.
Díky za každou radu.