Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dozreté biele ríbelze majú kyselín pomenej. Záleží na zbere. Keď na kríku zavädajú, kyselín v nich veľa nezostáva. Ríbezle a vinič majú odlišnú štruktúru kyselín. Majú málo kyseliny vínnej, ktorou sa čaruje pri zretí vína hroznového (jablčno-mliečna fermentácia). Ja zasa poznám vína, do ktorých sa voda pridáva. "Otelák" bez vody nevyrobíte. Na Morave ho volajú aj Charvát a niekedy aj Slovák.

Révový "mošt" sa pridaním cukru mení na víno dezertné a zákon to povoľuje v obmedzenej miere, do 4,35kg cukru na hl muštu. Volá sa to i Chaptalizácia.

Galáciu (úpravy kyslosti hroznového vína prídavkom vody) vinársky zákon nepripúšťa. Vinárom ponecháva možnosť úpravy kyslosti a) sceľovaním, b) jablčno-mliečnou fermentáciou.

Takže dvakrát nie. Z bielych ríbezlí to ide aj bez vody a vína (nemyslím tým vodnáre, druháky...) sa vyrábajú aj sprídavkom vody aj s úpravou kyslosti.

Vína s prídavkom vody sú vždy vína dezertné a EU zakázané označovať ako víno. Vždy ideo víno s prívlastkom, ale nie o víno prívlastkové. Takže prívlastok ríbezľové je rovnaký prívlastok ako víno dezertné s prídavkom korenín, cukru, medu, alkoholu...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika