Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nejsem vinař, ale v loňském roce jsem se rozhodl, že si víno zkusím udělat. Hlavně jsem chtěl zkusit, zda je možné udělat víno i z opravdu velmi malého množství moštu.
Z probraných bobulí, kdy jsem při výběru dával přednost těm přezrálým, tzn. né už až tak moc vzhledným jsem vymačkal necelého půl litru moštu, kterým jsem naplnil skleněnou půl litrovou láhev od vodky. Do hrdla lahve jsem zavoskoval bužírku z drátu s milimetrovým průměrem tak, aby její vchod byl ve vzduchu. Druhý konec bužírky jsem vstrčil do sklenice s vodou a pak jsem prostě jenom čekal. Hroznová šťáva začala kvasit a podstatně zvýšila svůj objem. Kysličník uhličitý probublával skrze vodu ve sklenici a na dně lahve od vodky se pomalu usazoval kal. Když za několik týdnů bublání kysličníku zcela ustalo, přelil jsem samospádem skrze hadičku opatrně víno do jiné lahve a oddělil tak víno od kalu.

Asi mi tady na můj způsob "výroby" přijdou nesouhlasné reakce, jak jsem a proč jsem co dělal nesprávně, ale pro moji potřebu to bylo dostačující.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika