Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Hrozny přeberu, nedozrálé popř hnilobou napadené plody odstraním. Hrozny napadené botritidou /ušlechtilou plísní/ nechávám. Co zůstalo pomelu na mlýnku na víno, oberu ze stopek (třapin) a co nejrychleji lisuji. Vylisovanou šťávu ponechávám 12 až 24 hodin odstát s přídavkem bentonitu. Po vyčištění moštu stáhnu od kalu, přidávám ušlechtilé kvasinky a nechávám prokvasit v chladu a temnu v čistých nádobách. Zasíření používám až při prvním stáčení plátkovou sírou, pak obvykle při každém dalším stáčení a dle zdravotního stavu vína. Pokud si chcete vyrobit jen trochu burčáku, odkalování moštu, ušlechtilé kvasinky i síření klidně vynechte. V každém případě se vyplatí dbát na čistotu nádob, nářadí a rukou. Víno stáčejte vždy od kalu hadičkou aby nedošlo k jeho nechtěnému okysličení.     Ať se podaří.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika