Hrozny přeberu, nedozrálé popř hnilobou napadené plody odstraním. Hrozny napadené botritidou /ušlechtilou plísní/ nechávám. Co zůstalo pomelu na mlýnku na víno, oberu ze stopek (třapin) a co nejrychleji lisuji. Vylisovanou šťávu ponechávám 12 až 24 hodin odstát s přídavkem bentonitu. Po vyčištění moštu stáhnu od kalu, přidávám ušlechtilé kvasinky a nechávám prokvasit v chladu a temnu v čistých nádobách. Zasíření používám až při prvním stáčení plátkovou sírou, pak obvykle při každém dalším stáčení a dle zdravotního stavu vína. Pokud si chcete vyrobit jen trochu burčáku, odkalování moštu, ušlechtilé kvasinky i síření klidně vynechte. V každém případě se vyplatí dbát na čistotu nádob, nářadí a rukou. Víno stáčejte vždy od kalu hadičkou aby nedošlo k jeho nechtěnému okysličení. Ať se podaří.