Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Souhlasím - hustoměr není přesný a nedělal bych z naměřených hodnot velké závěry. Jsou ale i jiné metody zjištění zbytkového cukru - kromě obyčejně chuťové (nemá být cítit žádný cukr, kvas je nakyslý...), lze použít i metodu zjištění obsahu cukru pomocí GlykoPhanu - používají to diabetici pro zjištění cukru a je to jednoduché a možná nejpřesnější a pro daný účel dostatečné. Nebo je možné provést i kvasnou zkoušku - odebrat do zavařovací sklenice (0,7 litru) šťávu, dát do ní cca 10 g kvasnic a nechat v zašroubované sklenici v pokojové teplotě - pokud bude znovu kvasit, je tam ještě cukr a lze nechat při dodržení určitých pravidel dokvasit. Jen bych upozornil na zásady manipulace s kvasem při opětovném rozkvašení - abyste náhodou nespustili octové kvašení, vrstva CO2 nad kvasem má zásadní význam pro zabránění aktivace divokých kvasisek, bakterií apod.

KL.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika