Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Děkuji za odpovědi. Ručně jsme odstranili shnilé bobule a prohnali mlýnkoodšťopkovačem. Nyní necháme rmut 6 hodin a vylisujeme. Cukroměr ukazuje 23,3% sach.(při 18st) a moštoměr ukazuje 21,5 (kg/HA) (nesoulad je v pořádku?) Další postup: po vylisování zasíříme mošt pyrosulfidem, a necháme do zítřka "sednout" kal. A jelikož nemáme bentonit, odkalíme opatrným stočením (máme čiřidlo Mostgelatine 250g, lze v této fázi použít?) A po odkalení nasadíme kvasinky a uzavřem demižon kvasnou zátkou. Je to ok? :)

ještě jeden dotaz: všude se píše, že macerace rmutu dělá bez přístupu vzduchu. To mám kád přetáhnout potravinářskou fólií? Jak to prakticky řešíte vy?

velký dík za pomoc

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika