Něco, co kvete v létě a hodí se do skalky japonského stylu?



host - 135.28 (?) 
8.5.2018 12:22, zobrazeno: 2243x

Dobrý den, máme skalku trochu do japonského stylu (japonské azalky, buxusy, nízké borovice, v pozadí kapradí a jeden rododendron), ale je ještě docela prázdná. Chtěla bych do ní zasadit něco, co kvete v létě a moc nevyroste do výšky (max. tak 30cm). Nemáte někdo nějaký nápad? Myslíte, že se do japonské skalky vůbec hodí nějaké trvalky nebo to akorát zničí styl jaký ted má? Na podzim jsem myslela sedum, či nízké keříkovité astry, ale zas nevím, jestli by se to vůbec hodilo. Děkuji za jakoukoliv radu. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 248.228 (?), 8.5.2018 12:28

Fotka stávajícího stavu by pro představu nebyla?           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 248.228 (?), 8.5.2018 12:41

A traviny? Třeba Hakonechloa macra Aureola...          L.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 135.28 (?), 8.5.2018 13:10

Nejsem doma, takže nemohu vyfotit. Ta travina vypadá dobře. Mám jinde na zahradě 4 druhy trav a ještě nevyrazila ani jedna jediná. Nějak s nima nemám štěstí. Minulý rok jsem dostala hortenzii (výšky max. 1 m) a ještě jsem pro ni nenašla místo, takže ta by tam šla zasadit, pokud by se však hodila k jehličnanům a azalkám? Nevím, jestli se to k sobě hodí, zatím jsem jí tam nesázela. Z trvalek jsem tam zatím dala nízké floxy (bílé s růžovým okem a světle fialové= stejné barvy jako těch azalek), ale to všechno pokvete pouze na jaře. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 248.228 (?), 8.5.2018 22:15

Možná máte těžší zem, ony trávy potřebují písčitou, aby měly v zimě drenáž a nebyly ve vlhku. Mně už vyrazily všechny, jen Miscanthus gracillimus nějak mizerně... Ta tráva na fotce (česky rákosík japonský) je asi 20-25cm vysoká a dělá krásný převisající trs, jen nesnáší plné polední slunce.

Pokud tam máte místy stín, šla by tam třeba i papratka japonská - Athyrium niponicum 'Metalicum' - má na výšku asi 15cm, rozrůstá se pomalu spíš do šířky, je pěkně barevná.

Pokud tam máte polostín, mohly by tam jít čechravy, jsou od nízkých po vysoké v různých barvách, pokud je slunce víc, tak zakrslé denivky. K těm jehličnanům bych osobně dala spíš nějaké jednodušší a jemnější kytky, aby ten dojem z "japonské zahrady" nepřetloukly...       Lída


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Marvella - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (820) - 48.194 (?), 9.5.2018 12:13

Japonská zahrada jako taková moc kvetoucích květin nemá. Perfektní rostliny pro japonské zahrady jsou například populární, elegantní japonské javory s jemným listoví, které se na podzim mění v nádherné barvy, Ginkgo biloba, japonská třešeň, kryptomerie japonská, borovice, kamélie japonská, magnolie, slivoň, ale i bohyška. Jako květiny jsou vhodné pro japonské zahrady třeba čechravy, begonie, pozemní třešeň či kosatec. Třeba cibuloviny do japonské zahrady vůbec nepatří. Marcela

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 234.218 (?), 9.5.2018 16:52

Děkuji za odpověd. Čechravy, denivky, hosty a kapradí jsou dobrý nápad. Něco z toho tam určitě dám. Javory máme 3, ale zatím jsou tak malý, že by tam ani nešly vidět. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika