Napojení trvalkového záhonu na habrový plot



hanndula - (2) - 112.249 (?) 
3.8.2016 14:07, zobrazeno: 3013x

Dobrý den,

chystám se trochu přebudovat zahrádku u nově koupeného domu, ale jsem naprostý lajk. na zahrádce máme živý plot z habrů, na jehož konci bude umístěn zahradní domek hloubky cca 1 m, šířky 2m a výšky 2 m. Výhled na tento domek bych ráda nějak odstínila od pohledu z terasy, která je vzdálená cca 4 m od bližšího okraje zahradního domku. napadlo mne vytvoření trvalkového záhonu, který by rozdělil odpočinkovou část naší mini zahrádky od té "užitné" s tím, že domek bych nejraději něčím nechala obrůst (nejraději něčím, co rychle roste - např. trubačem?) a na záhon vysázela levanduli, šedou okrasnou trávu + další trvalky barvy modré-fialové-růžové-bílé-červené atd. Nevím však, jak se s tím popasovat - dát k habru nějaké vyšší rostliny a dále do prostoru snižovat?  udělat záhon nad trávník lehce vyvýšený? čím záhon zakončit? co říkáte na jeho tvar (viz obrázek)? je vhodné použít při "výrobě záhonu" geotextilii, kůru atd.? 

uvítám Vaše rady, nápady či obrázky krásných trvalkových záhonů pro inspiraci :-)


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Marie12 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (429) - 77.148 (?), 3.8.2016 19:19

Dobrý večer dejte si tady do vyhledavače Jaké trvalky nasadit já tam mám fotografie trvalkových záhonu.My máme vzadu tuje a u nich různé traviny, vzadu vysoké vpředu nižší ano mám textilii a štěpku.




Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
hanndula - (2) - 112.249 (?), 4.8.2016 15:12

Marie, moc děkuji, to je nádhera :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 4.174 (?), 14.8.2016 12:44

Hanndula, Marie to ma moc krasne! Ja trvalkovy zahon pred habrama teprve dokoncuji. Ale mam uz jednu velkou 😉 zkusenost, nezapomente si nechat mezi habrama a prvni vysokou řadou trvalek pruh na manipulaci při strihani habroveno plotu. Jinak zahon mam zafoliovany a mulcovany kurou. Zakonceny k trave ho mam uzkym chodničkem z betonovych dílků (to kvůli sekačce). Hezky den

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika