Hnědnutí listů anturie



Stránky: 1,  2   
host - 3.141 (?) 
23.4.2009 16:32, zobrazeno: 57594x

Dobrý den potřebuji radu co mám dělat s hnědnoucími listy u anturie.rosím jí každý den a přesto mi hnědnou.nevím co s tím.prosím poradtě mi.

Děkuji Klára

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 128.44 (?), 23.4.2009 18:14

Nic, je to nějaká choroba kupovaných dárkových anturií. Budou hnědnout až rostlina zahyne. Anturie i když se to nikde nepíše, jsou poměrně citlivé "na všechno". Málokdo je umí. A - bez urážky - zkuste psát malými písmeny, takhle to není hezké.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 3.141 (?), 23.4.2009 19:32

Dobře omlouvám se.Takže nevíte co s tím mám dělat???To mám čekat až mi ta krasavice umře???

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 128.44 (?), 23.4.2009 19:37

Možná je tu nějaký specialist, který ví co s tím. Manželce taky tak zašla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 3.141 (?), 23.4.2009 20:30

Dobře e vy teda nikoho neznáte kdo by mi poradil???Je hrozne krásná a starám se jak to jen jde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 176.18 (?), 23.4.2009 23:47

Nevím, jestli Vám bude něco platné, co napíšu, ale třeba si z toho něco vyberete. Mám anthurii, které je cca 7-8 let. Dostala ji máma, měla ji v kuchyni kousek od okna, normálně téměř neustále kvetla, zalévala ji ob den. Pak jsem ji podědila já, dala ji do většího květináče, aby měla kmínek, který se vytvořil, v zemi a mohla si tam vytvořit další kořeny. Asi se jí to líbí, zrovna teď má najednou 6 květů. Nerosím ji, zalévám, když trochu proschne.Přece jen to je epyfit a ty nemají neustále stejnou vlhkost. V tom bych řekla, že asi nejspíš bude Váš problém. Staráte se o ni "až moc". Vždy jí zaleju, až se v podmisce ukáže voda a pak zas až je proschlá, přibližně 2x týdně. Stojí u okna na parapetu nad topením, ale topím jen málo, má tam tak 21°C. Třeba Vám to pomůže. Zdraví Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 186.98 (?), 24.4.2009 7:27

Je to anthurium scherzerianum?(google) To jsou spíš kytky do vitrín, nebo do skleníku. Ne že by nešly dělat na okně, ale chtějí spíš rozptýlené světlo a vlhkost substrátu tak akorát a teplo!.  Třeba to máte přelitý. Vhodným substrátem je rašelina vylehčená něčím... třeba polystyrenem, perlitem... přídavek borky, hrubého písku... není to ani tak epifyt jako spíš podrostovka. Nejkrásnější kus, co jsem kdy viděl měla jedna paní za jižním oknem, ale asi 70 cm od okenní tabule za záclonou, s tím že kmínek byl doslova obalen listy a stonky afrických fialek. Ta rostlina byla fakt obrovská se spoustou květů. Když jsem se majitelky ptal po letech, povídala že už jí zašla:-) Chce to s citem... nic netrvá věčně.(naštěstí se zahradníci snaží a zaplavují nás stále novými anthuriemi.

Mojí matce kdysi odešla doslova hnitím kmínku a už nešla zachránit.

Máme teď ale doma asi 4 kusy víc jak deset let... a kdybyste viděli jak se s nimi krutě zachází... jak jsou přeschlé, nebo naopak přelité, jak je po zmrzlých vyhodím do skleníku mezi okurky a pak s prvními mrazíky beru zpět, jak jsou listy chladem poškozeny a sluncem osmahnuty... a přesto tito "mrzáci", občas vyhodí květenství a kdybych chtěl a přesadil je do lepšího a začal je mít rád, tak začnou zase parádně růst... Nejvíc se mi do květináče osvědčina rašelina poněkud hrubší, vylehčená polystyrenovými drobty... sice to nevypadá pěkně, ale funguje to... a chce to drenáž. Můžete kolem kmínku vysadit mělce kořenící pokojovky, co udrží mikroklima. Hliněný květník nebude na závadu. Kytka má ráda přestřikování a bacha na puklice, to je snad její nejvážnější škůdce.

Vaši kytku třeba přesaďte a podívejte se jsou-li živé kořeny... pak jen čekat...

Karlos

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6460) - 128.44 (?), 24.4.2009 7:46

Víte, tohle je trochu nekorektní rada. Kdyby s těmi kytkami tak zacházel někdo jiný, vydrží jednuapůl sezóny a "odejdou do kytek". Jste přecejen pravděpodobně zkušený pěstitel tropických rostlin. Takže víte leccos, co ostatní neví a nedokáží uplatnit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 186.98 (?), 24.4.2009 9:02

Však píšu co ta kytka chce... teplo, vlhký vzduch, vzdušný substrát a chránit před úpalem... zbytek už je na pěstitelově citu.  Porost chránící kmínek asi nebude uplná blbost... drenáž se taky vyplatí.

Karlos

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 3.141 (?), 25.4.2009 15:39

Moc Vám všem děkuji za rady a určitě něco z toho vyzkouším a snad se jí bude dařit lépe.

Klára

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika