Hibiscus moscheutos - Ibišek bahenní, nebo též americký ibišek (venkovní)



   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
   
host - 122.98 (?) 
25.11.2010 17:37

dobrý ze zkušeností které mám a je to asi deset let tak je pěstuji v květináčích, protože tyto rostliny více narostou a je je lepší i rychlit. mám jich 16 květináčů a tak vím o čem je řečdorůstají mi až do dvou metrů. potřebují hodně vody. a hodně sluníčka. tak vkoncem února je dám do tepla a nechám je narašit což jim vůbec nevadí, alespoň dříve kvetou a odvetou celý rostliny. Jinak mám už i rostliny s purpurovými listy a jsou super. Dají se i řízkovat a docela se dobře ujímají.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 33.3 (?), 3.8.2017 18:25

zdravim asi nas moc neni kteri obdivuji krasne obrovske kvety ibisku ja jsem zacatecnik ale co jsem se dozvedel od prodejce tak 3 roky pestovat v kvetinaci nebo v plastovem 10l kyblu a potom zasadit na jare do volne pudy   ja se spis priklonuji pestovat v nadobe brzy zacnou kvest jinak nemam zadne zkusenosti   preji uspesne pestovani a hlavne hodne tak krasnych velkych kvetu i kdyz kvetou jeden den

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
skotnicová - (5) - 210.193 (?), 2.1.2011 16:52

tak jsem si přečetla tuto diskusi, protože se mi ibišky také líbí, ale jsem z toho docela zmatetná, kolik druhů ibišků vlastně je a jestli ten "bahenní", o kterém je tady řeč a o kterém se píše v názvu, že je venkovní, je vlastně trvalka, která přezimuje venku nebo někde ve sklepě, když takto se vyjadřuje většina pisatelů. Já znám ibišek, který se pěstuje doma v bytě, ale má trochu menší květy a kvete jenom jednou ročně, v práci máme ibišek s velkými květy, který kvete opakovaně, venku mám keř ibišku, který přezimuje a dnes jsem se dozvěděla, že je ještě ibišek bahenní. Ale ten bahenní se má tedy na zimu schovat do sklepa nebo ne? Veruna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 230.216 (?), 2.1.2011 19:23

V tech ibiskach je zmatek a nazory jsou ruzne neb pokud jde skutecne o 'moscheutos' tak ten roste od Texasu az do Canady a vydrzi i horko a i zimu do -20C. I kdyz se mu rika 'bazinny' roste normalne v zahradni hline, ale nemel by uplne vyschnout.

Napriklad kultivovany druh 'Rose Mallow', ma velike bile kvety s fialovym okem/krckem (16-20 cm) a vyroste dva metry vysoky za sezonu. Ale v zime - kdyz mrzne - umre a uplne zmizi a na jare zas vyrazi.

 'Pink clouds' ma ruzove kvety a vyroste jenom asi 1 metr a ma skutecne rad vodu a trva mu to dlouho nez se probere ze zimy a zacne rust. Takze trpelivost. Je mnoho dalsich druhu ale 'Moscheutos' vetsinou kvetou od cervence do zari, i dele zalezi na podminkach. 

S hybridama je to horsi neb clovek vetsinou nevi jak jsou odolne na zimu. Kozicka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 210.193 (?), 14.1.2011 21:05

vy mě vždycky něčím překvapíte, moc mě naujal ten druh Rose Mallow, který vyroste dva metry a na zimu zmizí, to by se mi moc líbilo, protože zahradu nemám oplocenou a hodně mi toho ožere zvěř. Dá se něco takového koupit i u nás, případně kde.  taky by mě zajímalo, jestli máte ty vědomosti spíše teoterické nebo se věnujete zahradkáření  prakticky a zda se snažíte na zahradě a s kytkama pořád zkoušet něco nového, myslím vysévat nové druhy letniček či trvalek a tak. díky Veruna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Kozicka - (34) - 230.216 (?), 14.1.2011 21:33

Verus,

ja mam ibisku nekolik a mnoho jsem jich vyndala z pudy, neb v mem prostredi daji dost prace aby vypadaly dobre a tezko se nekdy urcuje co jim je zvlaste kdyz to jsou hybridy. Jinak se venuji kytkam, a rostlinam az moc ale je mnoho vecich ktere nevim. Zacinam se vice mene trochu specializovat nebo-li pestovat to co vim ma uspech v me zahradce a vypada hezky nez se starat o tisice ruznych druhu, ktery mely tisice jinych pozadavku a bojovaly o zivot.   Pochopitelne, neodolam a obcas nove druhy zkusim, ale kdyz nerostou tak jak by mely anebo nejsou zdrave i kdyz se snazim jim dat co chteji maji holt smulu.  K. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 210.193 (?), 14.1.2011 22:39

v tom vám dávám za pravdu, že člověk nemůže pěstovat všechno, ale jen to, co se v daných podmínkách daří a z čeho má člověk radost, protože rostlina dobře vypadá a prospívá. Ale většinou lidé pěstují na zahrádkách rostliny, na které je zvyklý a které vídá u souseda, ale nyní se k nám dostává spoustu rostlinek, které jsou málo známé a třeba se jim v tom našem prostředí mohlo líbit a proto zkouším nové věci, no a když to nejde, tak to prostě vzdám. Ale ráda poznávám nové druhy a ráda si nechám poradit, proto vždycky uvítám, když někdo napíše, že pěstuje nějakou méně známou rostlinku a má s ní dobré zkušenosti. Takže pokud se vám daří pěstovat něco méně obvyklého, budu ráda za informaci. Mám třeba sasanku, která kvete růžově na podzim, v tuto dobu je dost neobvyklá barva a ráda bych třeba měla i jiné sasanky. Nebo se mi daří pěstovat žlutou popelivku, mám dva druhy a ta je na zahradách také méně obvyklá. Veruna

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Kozicka - (34) - 230.216 (?), 14.1.2011 22:44

Verus, ja nebydlim v CR a co pestuji ja v zahrade nemuzete pestovat vy, mimo   letnicek a keru ktere jsou odolne na horko a i na zimy a pokojovych rostlin. Spousty rostlin ktere pestujete jako pokojove rostliny ja mohu pestovat i v zahrade, nekdy.K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Kozicka - (34) - 230.216 (?), 15.1.2011 1:35

Verus,

abych rekla pravdu nevim si rady. Kupujete kokosovy 'nec'o a nevite na co to je. Kupujete seminka a nevite jak je zasazovat. A problem je, ze na techto diskuzich jsou nekdy rady vice mene lezerni a rozhodne ne pro zacactenika aby mel uspech. 

Nebylo by pro Vas lepsi nejdrive udelat vyzkum a potom koupit? Jiste, podle meho nazoru, byste usetrila nejenom penize ale i cas . Navic, postupem ktery ted praktikujete se jaksi moc nenaucite, neb nebudete vedet co delate spatne.  Je mi lito, ale to je muj nazor.

Jestli Coleus hodite do zahradni pudy a vyklici Vam a poroste, dejte mi vedet. K.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 183.242 (?), 15.1.2011 8:55

Verčo, koukněte na nabídky zahradnických firem, ibišek bahenní se dnes dá koupit již poměrně snadno. Pěstování popsáno v diskuzi výše. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika