bugénvilea (Bougainvillea glabra)



Stránky: 1,  2,  3   
dream - (6) 
2.8.2007 16:26, zobrazeno: 93018x

Mám bougainvielu a nevím jak se mám o ni starat :o( Nevíte někdo?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
            
host - 213.4 (?), 29.8.2007 9:46
Bougainvillei jsem si vypěstovala ze řízku. Začala kvést druhým rokem.Stačilo jen občasné slabé přihnojení a zalití. Letos jsem si v Kauflandu koupila "kvetoucího" roubovance jiné barvy. Po krátké době shodil všechny "květy" a vypadlo to, že zajde. Přesto jsem se pokusila o záchranu. Přečetla jsem si, že květina má ráda velké květináče. Přesadila jsem ji a zadařilo se. Již zase pěkně roste a má plno "květů."
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 243.252 (?), 31.8.2007 17:39
Dobrý den, také mám bugenvélii a mám ji venku na plném slunci. Chce hodně zalévat a 1krát týdně ji hnojím. Byla úplně obsypaná barevnými listeny a krásnými bílými květy. Před nedávnem odkvetla a už zase nasazuje. Na zimu ji mám na chodbě u okna. Úplně opadá a až k jaru začne obrůstat. V zimě chce málo vody.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 80.131 (?), 11.10.2007 17:46
Zravím, mám bugenvilii půl roku, po koupení v OBI všechny květy opadaly, ale venku u zdi pak. Nádhrërně kvetla až do min. týdne, kdy jsem ji přemístila domů. Nyní opadává a to silně. Ráda jsem se dověděla, že je to normální.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 101.218 (?), 16.10.2007 12:48
Je to normální, je to reakce na změnu prostředí. Může tak v chladu vydržet i celou zimu, ale každopádně ji trošku zalévejte, protože jinak vám uschne a už to "nerozchodí".
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 230.1 (?), 28.2.2008 20:05

Vždycky mi přes zimu potvora shodí listy, ale zase se objeví nové a vše je O.K. Přes zimu ji mám na teplé a světlé chodbě, zalévám méňe než v létě. V létě udržuju vlhký květináč.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 101.218 (?), 16.10.2007 12:45

Pěstuji tuto nádheru už 4. rokem a pokaždé mi zatím vykvetla. V létě chce opravdu hodně vody. Protože je to můj miláček, tak jí dávám v každém případě trošku vlažnou. Jakmile ji nebudete zalévat, tak ji úspěšně zlikvidujete (první vlastní zkušenost). V létě má ráda plné slunce, tomu odpovídá ta spotřeba vody. Hnojím v létě při každé zálivce. V zimě nehnojím, ale zalévám stejně, jako každou pokojovou kytku v zimním období. Na zimu se musí uklidit do bytu.Teda já ji tam dávám. Barevné listeny se objeví po čase, nedovedu říct, čím se to řídí, protože mám 2 barevné varianty a každá vykvetla v jiný čas. Kvete i v zimě doma za oknem.Množí se dost těžko, teda aspoň mně se to moc nedařilo. Odlomí se trošku zdřevnatělý obnůžek a já ho dávám hned do hlíny. Po mnoha nezdarech se mi osvědčilo píchnou  obnůžek k nějaké rostlině do květináče. K takové, která má ráda vlhkou zem. Bougainvillea se může pěstovat jako keř, stromek, převis. Prostě co chcete. Dbejte hlavně na tu vodu, ale ne bažinu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 147.128 (?), 24.1.2008 11:15

Jsem překvapená, že často čtu, jak se Bougainvillea špatně množí řízky. Dostala jsem od kolegyně 5 odstřižených větviček před jarem a vložila jsem je /tak jako vše ostatní, co chci rozmnožit/ společně do jednoho květináče do dobré půdy /koupené/. Takto zasazené řízky vždy přikryji zavařovací sklenicí /dostatečně prostornou pro řízky/ a zalévám podle potřeby. Vzniklý skleníček si udržuje své klima, není třeba zalévat moc. Zakořenily všechny řízky /ostatně jako vždy a vše/. Rodina se mi směje, že pokud zasadím vařečku, zakoření. Tyto rostlinky jsem po zesílení rozebrala na jednotlivé kusy, rozsadila a rozdala. Přeji všem  hodně úspěchů v množení.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 24.1.2008 11:34

Já dávám  sazeničky (řízky) do  petlahví, které odkrojím a nechám dvě třetiny. Vršek lahve pak přikrývám kouskem igelitu. Má to tu výhodu, že je vidět, kdy sazenička pustila kořínky a jestli už jich má dostatek  k přesazení. Tu vařečku bych také zkusila  - takový vařečkovník by nebyl k zahození!      Zdravím - Daniela.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 55.140 (?), 4.3.2008 19:55

Taky se mi podařilo ji namnožit. Dost draze jsem ji koupila a bála jsem se,že o ni přijdu. Ze dvou větviček jsem nastříhala 8 řízků, z toho 6 se přijalo. Sadím do průhledných košíčků od ovoce, mají vespod i dírky (např. od kiwi, broskví), do zeminy přimíchám trochu písku. Do rohů napíchám špejle a překryji sáčkem. Řízky mají teplo a vlhko. Zalévám vždy zespoda do podmisky. Důležité je prý spodní teplo (asi 25 stupňů). Já jsem množila již pozdě na podzim a proto jsem položila množárnu vždy na nějakou dobu na staré video, aby se zemina zespodu zahřála, jen dokud zespod nevyrazily kořínky  (po vzoru jednoho pěstitele).Pak jsem přesunula na chladnou chodbu.Zatím se všechny drží. V létě, když je teplo, by to mělo být množení mnohem jednodušší. Tak přeju všem mnoho zdaru. Danča

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika