Také jsem pracoval v podniku, kde jsme měli anturka na řez - A. Andreianum. Protože jsme měli tu možnost, dávali jsme asi 14 dnů před snižováním a dělením anturií rostliny na teplou množárnu. Z jedné rostliny jich bylo podle výšky kmínku 2-3 nové. Nad květináčem se nechaly dvě očka, další řízky byly tak 3-4 očkové. Dík teplu pod kořeny narostla jedna rostlina z původní - obrazil květináč - a z každého řízku pak rostlina (obyčejně jeden z kmínku, jeden vrcholový) nová. Důležité bylo to spodní teplo, které pomáhalo zakořenění řízků. Na množárně byla min. 90 % vzdušná vlhkost, kdybych je řízkoval doma, dal bych na řízky píchané v perlitu, ošetřené stimulátorem dal sáček z mikrotenu. Na to zakořenění vrcholu stačí "pochytat" vzdušné kořeny a dát je na kmínku do sáčku se substrátem (perlit a rašelina nebo kokos 1:1.