Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane Josefe, děkuji za otázky, svah jsem také vyfotila. Loni jsme koupili dům s touto zahradou a vůbec se mi to nelíbí, chtěla bych aby to působilo nějak elegantněji.

Díváme se na to zespodu a celková plocha svahu je cca 30m.

Na zahradě jsou jalovce ostříhané do koulí, velká plocha na druhé straně schodů je pokrytá jehličnany, co zakrývají kus svahu. Je tam dost různých tůjí a cypřišků.

Při focení jsem stála tedy čelem ke svahu, za zády je chatka a za ní zeleninová zahrádka. Za zády mám také bazén. Po pravé roce je 10 ovocných stromů, rybízy a pár kusů révy. Po celé zahradě je tráva.

Celá zahrada je zelená a zelená, nic barevného tam není. Na jaře rozkvete skoro všechno na "skalce"  ale pak je celý rok všude jen zeleno. Není na co se dívat.

Druhý pán se ptal na úhel sklonu + je to hodně prudké, jako ty schody. Bohužel nevím co znamená jestli je svah pochozí?

Ráda bych na tu skalku dala něco barevného, aby tam vždycky kvetla aspoň jedna rostlina. Vlastně to ani nemusí nutně kvést, stačily by barevné listy.  Nějaké keře k sousedovic plotu, ale měly by být max 2 m vysoké a aby rostly spíš dovysoka než doširoka. 

Vzhedem k tomu, že zahradničím teprve druhý rok, nemám dost znalostí ani zkušeností ohledně rostlin a hlavně asi moc nemám představivost. V katalogu Starkl je toho sposta, ale netuším jak květiny zkombinovat aby to vypadalo elegantně a jednoduše. Vůbec tam nemusí být moc druhů.

Tak co si o tom myslíte? Podařilo se vám někomu osázet svah aby vypadal jednoduše, vesele a čučavě?

Děkuji   Jana

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika