Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Dobrý den, já mám Mandevilu červenou a růžovou (už 5 let). Tato pn oucí rostlina je z tropické Ameriky, vyžaduje v létě slunečné a vzdušné místo, jestliže ji budete dostatečně zalévat a pravidelně hnojit, pokvete nepřetržitě až do podzimu.Před prvními nočními mrazíky je třeba rostlinu uklidit na chladné, světlé místo od 10-15 stupnů C. Nižší vlhkost vzduchu trochu snese, ale pamatujte si, že-v závislosti na počtu listu- na teplém místě bude potřebovat více světla a vody. Vody ji však nedopřávejte příliš, aby stonek neuhníval. Zalévejte tak, aby nebyl byl vysušený,doporučuje se zálivka 1x za 10-14 dní. Časně z jara odstřihněte slabé výhony, ale nepotřísněte se mléčnou tekutinou z pletiv, je jedovatá! Rostlinu přesazujte zřídka.
Množí se úspěšně ze semen nebo polovyzrálými řízky, odebíranými v létě.Řízky pod folií nebo pod sklem zakoření během několika týdnů.
V bytových podmínkách začne ztrácet listí, neboť se dostane do jiného prostředí s odlišnou teplotou a vzdušnou vlhkostí.

Tyto informace mi tehdy poskytli od fi Starkl. Mandevilu jsem zkoušela množit, ale neúspěšně.
Přeji všem hodně zdaru při pěstování.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika