Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Existuje spousta druhů trvalek a okrasných keřů, ale jistě máte některé z nich raději. Ať je to z důvodu, že jsou dlouhověké, odolné, krásně kvetou, voní, zdobí zahrádku celé léto nebo i celý rok.

Já osobně jsem nadšená z kvetoucích keřů jako jsou pivoňky, krásně kvetou sice jen na jaře, ale jejich listy jsou ozdobné do podzimu. Dobrý výběr byl také Caryopteris clandonensis ‚White Surprise' - ořechoplodec, má celou sezónu ozdobné panašované listy a později fialové květy. Miluji hortenzie a zahradní ibišky. Červenolistý javor nebo tavolu kalinolistou - (physocarpus Opulif. 'André'). Také stálezelené keře jsou úžasné -  rhododondrony, cesmíny, pierisy (Pieris Japonica 'Little Heath green' a 'Little Heath'), bobkovišně. Mými oblíbenými nižšími trvalkami jsou dlužichy (má nej zatím heuchera 'Marmelade', 'Stormy seas'), devaterníky (Helianthemum ' Lawrensons Pink'). Z vyšších např. třapatka - Rudbeckia fulgida ‘City Garden’, klejcha - (Asclepias tuberosa 'Orange'), vysoké rozchodníky, denivky...

Je to jen pár let, kdy jsme si pořídili zahrádku a mohla jsem poznat, jaké rostliny nezklamou a zatím se jim u nás daří a doufám budou dělat radost ještě pár let. Prosím podělte se o to, jakou konkrétní trvalku, keřík nebo kombinace rostlin upřednostňujete a proč. Ráda bych se inspirovala a věřím, že i ostatní. Děkuji. :-)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika