Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Berte to, prosím, jako subjektivní názor. V mé zahradě se macrophyllám příliš nedaří, nemají optimální podmínky. A boj s s jejich vylepšením jsem vzdala, příliš náročný. Navíc, mrazíky neovlivním.

Takže v současnosti ještě mám nějaké Endless Summer, nejspíš ale též udělají místo něčemu jinému. 

Z hortenzií kvetoucích na starém dřevě se věnuji pouze dubolistým (H. quercifolia), které pokud jim (a to se mi stává) omrznou květní pupeny, baví mne v sezoně nádherným listem a jeho plamenným zabarvením na podzim.

Nebují u mne, kamarádka s lepšími podmínkami je má daleko vzrostlejší.

Pěstuji poměrně dost H. paniculata, Sundae Fraise mám též. Bezpracností i barevně i vyhovují (postačují). I když květy začínají (zobecňuji) vždy v bílé, rozličným zabarvením zralého květu i odlišností typů květu nezevšední. Navíc, lze se spolehnout, že každoročně bude záplava. 

Další bezpracné pak mám právě H. arborescens (mj. Annabelle + INCREDIBALL).  V této skupině se poměrně nedávno objevily nové kultivary. Plnokvětá Starburst (samý květ, přepadavý habitus) a několik kultivarů v růžové. Z nich jsem viděla Pink Anabelle, pěstuji INVINCIBELLE 'Spirit'  (subtilnější, ale krásná barva), nový kultivar z této skupiny je i mezi E.Summer.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika