Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je to anthurium scherzerianum?(google) To jsou spíš kytky do vitrín, nebo do skleníku. Ne že by nešly dělat na okně, ale chtějí spíš rozptýlené světlo a vlhkost substrátu tak akorát a teplo!.  Třeba to máte přelitý. Vhodným substrátem je rašelina vylehčená něčím... třeba polystyrenem, perlitem... přídavek borky, hrubého písku... není to ani tak epifyt jako spíš podrostovka. Nejkrásnější kus, co jsem kdy viděl měla jedna paní za jižním oknem, ale asi 70 cm od okenní tabule za záclonou, s tím že kmínek byl doslova obalen listy a stonky afrických fialek. Ta rostlina byla fakt obrovská se spoustou květů. Když jsem se majitelky ptal po letech, povídala že už jí zašla:-) Chce to s citem... nic netrvá věčně.(naštěstí se zahradníci snaží a zaplavují nás stále novými anthuriemi.

Mojí matce kdysi odešla doslova hnitím kmínku a už nešla zachránit.

Máme teď ale doma asi 4 kusy víc jak deset let... a kdybyste viděli jak se s nimi krutě zachází... jak jsou přeschlé, nebo naopak přelité, jak je po zmrzlých vyhodím do skleníku mezi okurky a pak s prvními mrazíky beru zpět, jak jsou listy chladem poškozeny a sluncem osmahnuty... a přesto tito "mrzáci", občas vyhodí květenství a kdybych chtěl a přesadil je do lepšího a začal je mít rád, tak začnou zase parádně růst... Nejvíc se mi do květináče osvědčina rašelina poněkud hrubší, vylehčená polystyrenovými drobty... sice to nevypadá pěkně, ale funguje to... a chce to drenáž. Můžete kolem kmínku vysadit mělce kořenící pokojovky, co udrží mikroklima. Hliněný květník nebude na závadu. Kytka má ráda přestřikování a bacha na puklice, to je snad její nejvážnější škůdce.

Vaši kytku třeba přesaďte a podívejte se jsou-li živé kořeny... pak jen čekat...

Karlos

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika