Kvas z třešní



jancaabob - (13) - 9.130 (?) 
12.6.2008 21:16, zobrazeno: 21278x

Co všechno mám přidat do kvasu z třešní?.Budu jí dělat poprvé.Díky za radu.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 246.181 (?), 12.6.2008 21:35

Doporučuji prostudovat knihu: Příprava kvasu na výrobu slivovice,  autor: Jílek - Zentrich.  Stojí asi 200Kč. Pokud chcete vyrábět slivovici i z jiného ovoce, je to nejlepší kniha na trhu jakou jsem kdy měla v rukách. Knihu mám na chalupě, víc můžu napsat v sobotu. Dorota

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 168.167 (?), 13.6.2008 7:54

do kvasu patří třešně, bez stopek, pokud možno vypeckované. Nic víc, nic méně. Hlavně počítejte s velice rychlým a bouřlivým kvašením a s tím, že se musí pálit co nejdříve po ukončení kvašení

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
jancaabob - (13) - 9.130 (?), 13.6.2008 13:16

Žadný cukr ani vodu?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 24.183 (?), 14.6.2008 9:29

Kvas z třešní bude dost tekutý i bez přidání vody. Přidáním cukru sice zvýšíte lihovou výtěžnost, ale už to nebude ta pravá poctivá pálenka

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
jirka m - (8) - 176.7 (?), 22.6.2008 16:07
Dovoluji si připojit pár svých poznatků.Záleží na odrůdě.Dobré zkušenosti mám s pozdní tmavou třešní odrůdy zřejmě Germersdoreská.Oproti tomu světlé bělice odrůdy Napoleono- va mají vždy podstatně menší výtěžnost alkoholu stejně jako pozdní červená odrůda u nás nazývaná Lotůvka.I když jsem odpůrcem přislazování kvasu cukrem, do tak namáhavě získaného kvasu bych přislazení 1 kg cukru na 100 ltr kvasu doporučil.A když je suchý rok a je nepříznivý poměr dužiny k pecce, tak výsledek tak namáhavé práce je často sporný.Ne- zkoušel jsem kvas přesít na sítě, třeba by se výsledek zlepšil. S pozdravem Jirka m
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 23.29 (?), 30.6.2008 11:27

Vypeckovávat třešně je určitě hrozná práce a pochybuji že přínosná, za ty 2-3 týdny kvašení nebudou mít v kvasu nějakou velkou roli, je známo že letní kvašení je lepší zpomalit, takže nějaký tekutý stav bych neřešil, i když třešně samozřejmě hned rozmělníme. Letos jsou třešně kvůli suchu menší, tak uvažuji o přidání trochy medu do kvasu, ať se práce vyplatí a zároveň zůstane produkt čistě přírodní. Spíš řeším načasování vypálení a minimální množství-to je řekl bych podstatné, v tom bych potřeboval poradit, kdy odhadnout termín a tak, díky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
jancaabob - (13) - 9.130 (?), 1.7.2008 20:32

Med do kvasu je prý pěkná blbost, ničemu nepomůže.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 1.7.2008 20:54

Ještě že píšete "prý". Mýlíte se. Pomůže výtežnosti, aromatu i trvanlivosti kvasu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Misa86 - (1) - 100.104 (?), 1.7.2018 11:10

Dobrý den, letos poprvé zakládáme kvas z třešní, a chtěla bych se zeptat, jestli do kvasu patří i trochu vody rozmíchané z cukrem, děkuji 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu8:34
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika