Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Pane Frantičku, nevím přesně, co myslíte slovem odnož - snad větev. Pokud ji odříznete, odstraníte místo s klejotokem, ale neodstraníte příčinu klejotoku. Ta bude spíš v nevhodné, vyčerpané či přemokřené půdě, neodpovídající poloze, atd. Doporučil bych proto provzdušnit půdu, případně pohnojit.
   Zmenšování plodů třešní určitě není způsobeno samotným, stářím stromu, letité třešně nemívají menší plody jako třeba jabloně. Příčinou bude spíš právě nedostatečná výživa.
   Pročítám-li znovu postup pana Slávka na zmlazování starších třešní, něco na tom je. Jde v podstatě o modifikaci zpětného Zahnova řezu na omezeně aktivní čípek. Zkušenost mám asi takovou, že pokud odstraním větev a v místě řezu pokračuje jiná odpovídající  tloušťky, rána se zacelí i při řezu na kroužek. Pokud je ponechaná tažná větvička slabá a slabý tok mízy do ní by nestačil k zahojení rány, je lepší ponechat čípek do doby, než dotyčná větévka zesílí do tloušťky strovnatelné s čípkem. Na ponechaném čípku je ovšem potřeba zakracovat bujně rostoucí ze spících pupenů vyrašené letorosty, které by jinak růst a sílení žádané větvičky potlačily.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika