Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jde to udělat, jak píšete, ale raději si semenáčky označte/zapamatujte kde jsou (včil není dobrá doba -- po přesazení by nemusely dobře chytnout). Semenáče či obecně podložky (vzal jsem za vděk i kořenovým odkopkům, i když nejsou ideální) si někam na podzim přesaďte (nebo koncem zimy, jakmile rozmrzne zem). Mně se osvědčilo roubovat "ze stromu na strom" -- tedy bez uskladňování roubů sklizených snad v nejvhodnější době v zimě, v dormanci).

Koncem zimy (konec února, začátek března) roubujte kopulací, anglickou kopulací nebo do rozštěpu (slabší větévky). Pak by to mělo vyrašit, obírejte spodní obrost, zavlažujte a likvidujte mšice. Další rok rozesaďte. Nic nelikvidujte, raději další uchycené roubovance přesaďte někam, kde bude k užitku veřejnosti, když už na ně nemáte sám místo.

O roubování třešní se tu napsalo dost. I já mám vyzkoušeno na desítkách roubů různých odrůd. Funguje to, uvidíte. Držím palce. Včil si vyhlédněte vhodné podložky, na podzim si je přesaďte na oblíbené nebo jinak vhodné místo, koncem zimy naroubujte a na podzim nebo klidně až další podzim přesaďte na cílová místa.

Pohoda, hezký den

Josef

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika