Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já té opylovací hysterii nějak nerozumím. Za mého mládí byly všechny třešně cizosprašné a nikdo to neřešil. Do zahrady jsme si pořídili jeden strom - beztak se z něj všechno nedalo sníst - a třešně na něm uzrály - tedy pokud je neodnesl mráz, špačci či neolámali kluci odvedle. Argument, že dřív bylo víc včel, neberu. Před pár lety jme museli všichni v okolí spálit včelstva kvůli moru a rok nato byla snad ještě větší úroda ovoce než obvykle.
   Místo debat o plodivosti (neplodné třešně se neprodávají) a sprašnosti bych se spíš staral o řádnou výsadbu - slunné stranoviště, hlubokou jámu, kvalitní půdu. Pokud někomu třešně neplodí, většinou není na vině strom,  odrůda a opylovači, nýbrž pěstitel. Nechce se mu vykopávat starý strom, tak ho pokácí a nový vysadí pod rýč vedle pařezu. Nebo sází vedle novostavby, kam bylo pod trávník navezeno 10 cm zeminy na navážku. Pak není divu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika