Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Nedá mi to a taky přihodím pár poznámek do této zajímaé diskuse. Beze zbytku souhlasím s Milošem Vysloužilem, Lídou či Mittwochem. Mechy a lišejníky nemají negativní vliv na vitalitu stromu. teoreticky by se snad mohlo o tom uvažovta u stromů jež jsou mechy a lišejníky obaleny, ale to bývá jedině v horských oblastech a ne v ve Vašem metuňkovém sadu. To že Vaše stromy jsou vitálnější je následek očividně kvalitního řezu, jakkoliv polovina ledna není pro zásah do meruněk nejlepší, resp. je možno si stromy takř. předřezat, ale konečné řezy na větevní kroužek by se měly u všech peckovin dělat až v období mízy, tedy v květu, aby rány mohly začít hned kalusit. (kdybych chtěl být perfekcionista, tak i u jádrovin) Podobným způsobem jsem zmladil letos mou Lepotici, kde už plodný obrost začal prosychat a podařilo se mi probudit spící pupeny v kůře, zdá se že za pár let bude strom jako nový.Mimochodem Wendy Vaším úspěšnýmn zmlazením, (jen houšť) vyvracíte zavedené pravidlo že meruňky snášejí velice špatně řez do starého dřeva, což ale neznamená že toto platí vždy a bez výhrady, jak říkám není nad osobní zkušenost. Osobně s merunkami velkou zkušenost nemám, ale chci na tom zapracovat:)

V Anglii je opravdu spousta vysokokmených sadů, o které se najitelé řezem vůbec nestarají, koruny jsou neskutečně husté, plody slouží prakticky výhradně na výrobu Cideru. Až si říkám že by to byla dobrá příležitost pro potulného sadaře:)

           Ing. Fidla

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika