Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Prasklý kmen u třešně

Všem dobrý večer.

Odpověď na otázky-řez byl prováďen v lednu za dosti nízkých teplot a na sněhové pokrývce asi 8-10cm. Po ořezání mi můj vlastní syn (nevlastního nemám), řekl: cituji- milý vole, to jestli ti půjde, tak sežeru po sobě H...,Konec citátu. Tuto tzv sázku jsem mu samozřejmě prominul. Snacha kdykoliv sad navštíví, kroutí hlavou(taky je z oboru).

Co se týká odstranění lišejníku a mechů- zelená skalice+ vápno, nebo i Champion 50 WP.

Co se týká zatření ran? Kdybyste to viděli, tak byste mě nazvali jako syn-ovocnářským BARBAREM.

Pan Miloš Vysloužil. V Norsku jsem ještě nebyl, ale mám svoji nejmladší dceru v Irsku už skoro 9let a několikrát jsem ji navštívil. Mohu pottvrdit, že si také nechávají formou služeb provádět řez. Tuto zkušenost má i Vnuk našeho vynikajícího ovocnáře Dvořáka, který tam byl také. A v plné míře tam platí(jednooký mezi slepými je vždy králem). Jediný pěkný sad jsem tam viděl ve městě CAHIR, a to jej ještě měli ve správě Svědkové Jehovovi. Dokonce tam bylo i větší množství nějakých mirabelek, či renklod- na dálku asi 60m jsem to v rychlosti nedokázal odhadnout-Byli jsme vykázáni-slušně řečeno. Ostatní sady vypadaly podobně jako opuštěné sady na Moravě a taky tam nebylo žádné ovoce.

A teď k tomu hlavnímu. Když máte mechy a lišejníky v trávnících, tak se můžete všichni, jak si Vás vážím, zbláznit, aby vám trávníček neodešel. To okamžitě nastupuje vertikutátorová operace a obrovské úsilí za odstranění těchto přížívníků z Vašich trávníků. Myslíte si snad, že to s ovocnými stromi není podobné? Je a velice. Ještě jeden příměr a ne nepodstatný. Člověk s popáleninami na 80% těla je bez intenzivní lékařské péče prakticky kaput. Se stromy to sice není takový extrém, ale omezuje to jejich životaschopnost. Tak jako jiní tvorové tak i dřeviny jsou schopny ventilovat a přijímat živiny i zdřevnatělými částmi. A Intenzivní mechový a lišejníkový porost jim v tom brání. Toto je můj názor, který se mi stále potvrzuje.

Wendy

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika