Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Prasklý kmen u třešně

Paní Lída a pan Miloš Vysloužil

Vcelku jsem čekal takové reakce.

Za 1) Sad, který jsem získal, byl částí sadů vysázených v r 1971 jistým JZD.

      2) Po roce 1990 se spousta majitelů zhlédla v možnosti získat zpět svoje pozemky a v tomto případě i přijít k "medu". Všichni měli představu, že staší přijít ke stromu, našroubovat kohoutek a meruňkovice samapoteče do lahví- tímto jsem p. Lídě odpověděl na stáří stromů.

      3) Veškerý vysázený porost j Velkopavlovická na meruňkovém semenáči.

      4)Doba zmlazování-rozdíl mezi mnou a některými ostatními byl max.3 týdny. Zima roku 2011. Jenže já jsem se už rok předtím postaral o likvidaci mechů a lišejníků, kdežto ostatní ne, protože se jim to zdálo zbytečné. Mimochodem to, že mají být stromy čisté už věděli naši předkové v 18 a 19 století- dokonce o tom píše i J.Š. Baar ve svém románu "Jan Cimbura". Tím ovšem nechci říci, že jsem si vzal mustr z něj. Měli jsme spoustu polních sadů a má babička VŽDY dbala na to, aby byly kmeny a silné větve ošetřeny. Odtud pochází má první znalost škodlivosti mechů a lišejníků na stromech. Na toto dbali i mistři odborného výcviku na stř. zahr. škole. O panu Smržovi jsem tu již psal v případě roubování. A byl to nejen on, ale i Dr. Peiker, Dr.luža a další. Takže to není můj chorobný výplod.

     5) A srovnání mého skoro dvouhektarového sadu meruněk s těmi oststními? Moniliový úžeh-0, Růst-Výborný, Násada plodů- v ýborná, škůdci- minimum i co se týká píďalky podzimní. A vedle? Nebudou mít zase nic, ostatně jako jiné roky- a tonení vina jenom mechů a lišejníků, ale jich též.

     6) Na závěr. Loni - toje 2012 jsem získal starší jabloňový sad, který byl též částí velkovýsadby. Zmlazením a ozdravením kmenů a větví(i když mě zase někteří skeptici kamenovali),získaly stromy úplně jinou tvář a chuť do života. Už v době odkvětu jsem dostal žádosti, jestli bych s jejich částmi sadu neprovedl to stejné. Jsem hluboce přesvědčen, že stromy, které jsou takto ošetřeny, se vždy za to odvděcí.

Wendy

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika