Sušené švestky ztratily sladkost



host - 244.133 (?) 
16.12.2016 20:06, zobrazeno: 3238x

Po asi dvou měsíčním skladování v papírovém sáčku v chladné nevytápěné místnosti / tak 7 stupňů/  ztratily sušené švestky sladkost a jsou, jako trochu do kysela, až to dráždí jazyk... zkusil jsem dát jich trochu na síto nad kamna a je to trochu lepší, ale zdaleka nejsou tak dobré /sladké/, jako před uložením. Čím to může být a je to nějaká závada z hlediska použitelnosti? Dá se to nějak napravit cukrem?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 243.114 (?), 17.12.2016 0:38

Byly dost usušené? Pokud ne a ještě byly někde ve vlhku, tak možná začaly kvasit, cukr se zničehož nic neztratí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 205.204 (?), 17.12.2016 7:59

Problem bude urcite v tom, ze boli v papierovom vrecku. Susene potraviny sa musia skladovat v hermeticky uzavretych obaloch, napr. sklenenych zavarovacich poharoch. Ked uz nie kvoli vlhkosti, tak aj proti pripadnym skodcom, mysiam. Miestnost bola mozno chladna, ale zrejme aj vlhka, resp. rozhodne nie sucha. Za tych par mesiacov si do seba vlhkosti natahali az dost.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 178.235 (?), 17.12.2016 11:31

Sušené švestky bez problémů za sucha (!) steriluji v mikrotroubě.Mám jistotu, že neztratí nic na své kvalitě a neriskuji vnější vlivy teploty, vlhkosti a hlavně hmyzu.Po otevření "zavařeniny"už jen čichem kontroluji uchovanou kvalitu.Takto steriluji i jádra ořechů.   AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika