Paprika sušená kořeninová - mletí



host - 41.2 (?) 
15.9.2017 7:33, zobrazeno: 8867x

Zdravím.

suším papriku Hodonínskou vzpřímenou. Zkusil jsem poprvé a chuť je velmi zajímavá i za čerstva na vaření.  Čím a jak prosím Vás kořenové papriky melete. Zatím jsem neměl tu čest .. Děkuji

Lukáš

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
host - 3.155 (?), 15.9.2017 8:00

Melu sekáčkem v robotu nebo se dá použít mlýnek na kávu, ale bude to déle trvat. Sušenou papriku je ale potřeba těsně před mletím znovu krátce usušit buď v sušičce nebo na plechu v troubě, aby v prstech praskala. Sušená paprika velmi rychle natahuje vlhkost z okolí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 41.2 (?), 15.9.2017 9:21

Zadavatel - děkuji za info. Říkal jsem si že papr. musí praskat v ruce aby se dala umlít a přesně jak říkáte - vyndal ze sušičky, na šňůru a zavěsil a za dva dny byla zase zmačknutelná bez prasknutí. No - znovu a lépe wink

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 177.61 (?), 21.8.2018 15:30

Papriku nechám usušit v sušičce a melu i se semínky na kávovém strojku. Nejvíc se mi osvědčilo vzhledem k "práškovitému" výsledku.Paprika se semínky je sice trochu světlejší, ale velice chutná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu8:34
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika