Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Domnívám se, že pokud byste použila Bochemit nebo Lignofix pro interiér (jsou to impregnace, ne barvy, ředitelné vodou), barva a textura by zůstala stejná. Záleží na tom, zda je dřevo vyschlé (čerstvý kmen toho moc nenasaje) a jakou máte představu. Doporučuji zkusit na kousku.
Posuďte, v jakém stavu je kmen (je něčím napaden, starší = zárodky plísní, hub, možný škůdce) a co může v interiéru ohrozit (dřevěnice, nebo je to novostavba).
Asi bych něčím impregnoval, otázka je, jak hluboko se přes kůru dostanete. Namočení na delší dobu je alespoň částečné řešení, prostým nátěrem se to nikam nedostane. Ale pokud jsem hovořil s firmou, která likviduje napadení dřeva, tak by ty prostředky měly alespoň způsobit to, že vrstva dřeva, do které se prostředek dostane, nebude hmyzu "chutnat". Jak jsem koupil, prodávám. Dělají např. sanace starých chalup, kde je vše ze dřeva.
Důležité je nedat šanci houbám a plísním, které jsou jistě v podobě zárodků ve dřevě přítomny, a také jsou ve vzduchu kolem nás, podmínky se rozvinout. To znamená zabránit, aby dřevo zvlhlo.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika