Jak odšťavnit hrušky?



host - 10.15 (?) 
19.8.2016 13:27, zobrazeno: 3063x

Zkoušeli jste někdo odšťavnit hrušky? Jak ve šnekáči tak v odstředivém odšťavňovači mi vznikne pyré a ne šťáva. Nezáleží na odrůdě (asi 6 druhů) ani na stupni zralosti, vždycky je výsledek stejný.

U hodně přezrálých by člověk pochopil, že je to jak u moučnatých jablek neřešitelné, ale mně se nedaří odšťavnit ani ty relativně tvrdé čerstvě utržené ze stromu. Zkoušela jsem vzniklé pyré cedit přes plátýnko se zatížením z vrchu, ale vyteče z toho jen minimum šťávy, 90% je odpad.

Je na to nějaká speciální finta?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   
Neználek - (41) - 146.246 (?), 19.8.2016 13:48

Nakrouhat, plátěný pytel a hurá s tím do vinařského lisu. Pokud nechcete aby zoxidovaly, tak ještě před tím spařit.

Myslím opravdu kvalitní vinařský lis, hydraulický, ještě lépe pneumatický, ne nějaké strašítko za pár kaček.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 10.15 (?), 19.8.2016 14:02

Takže v malém je to neproveditelné?

V paneláku vinařský lis nemám a vozit někam pár kilo hrušek na vylisování nemá smysl.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů10:55
Nářadí pro průklest vysokých stromů9:50
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika