Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Šťávy a sirupy > Jak lisovat rakytník a jeřabinu

Jak lisovat rakytník a jeřabinu


host - xxx.xxx.56.218 (?)
31.7.2009 19:49
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Poraďte mi prosím jaký lis používáte na lisování nebo odšťavňování rakytníku, jeřabiny, rybízu anebo taky jablek. Chci si vylisovat šťávu na další spotřebu. Nejedná se mi o velké množství, spíše lisování nebo odšťavňování z několika kil. Potřebuji proto tip na něco menšího. Malý ošťavňovač se zanáší. Máte nějaké zkušenosti?

Jindra

Připojit reakci   
Alkohol esence - vše pro domácí výrobu lihovin, piva i vína včetně kvasnic, aromat, filtrací, soudků.
   

Jak lisovat rakytník a jeřabinu


host - xxx.xxx.200.49 (?), 5.8.2009 5:46
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mohu jen říci jak odšťavuji rakytník.Větvičky s rakytníkem zmrazím.Bobule po otřepání do kýble do druhého dne rozmrazí.V mixéru to rozmixuji a přes síto vařečkou přecedím.Slupky se semeny vysuším a používám jako základ pro výrobu oleje.Na rybíz používám mašinu Bosh ProfiMix 44,přikoupil k ní šnekový nástavec na lisování bobulí.Má regulaci na na odpad, že se síto nezanese a ohrádku na šťávu a odpad.Zkusil jsem na tom Boshi lisovat i rakytník, jde to, ale ruční tou vařečkou mi víc vyhovuje.Zdraví Petr

Připojit reakci
      

Jak lisovat rakytník a jeřabinu


host - xxx.xxx.133.210 (?), 3.9.2010 18:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Já lisuji rakytník na starém odšťavovači ETA.Jde to super.Pecky zůstávají celé.Jeřabinu v parním odšťavovači.
Připojit reakci
         

Jak lisovat rakytník a jeřabinu


host - xxx.xxx.70.58 (?), 7.10.2010 22:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

A jak rakytník trháte? Nechce se mi ostřihávat větvě jenom kvůli tomu, abych je zmrazil až opadají kuličky. Doroste to? Ruční otrhávání je pracné a teď už jsou i plody měkké.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení4:09
Jak uchovávat klobásy?8.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
A až Z o uzení7.4.2020
Jak uchovávat klobásy?7.4.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů