|
Za kolik prodat slivovici
|
|
|
|
|
|
|
host - 4.122 (?) 9.10.2009 13:48, zobrazeno: 100409x
Dobrý den, mám dotaz za kolik bych mohla prodat letošní slivovici z trnek a za kolik slivovici asi 10 let starou, která je asi půl trnky a půl jabková šťáva.Ještě bych se chtěla zeptat, jestli je slivovice např. 15 letá dražší, než třeba loňská.Děkuji za odpověď.
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 244.114 (?), 9.10.2009 21:18
Nemyslí si že destilát z trnek a jablkového moštu je něco nového(pokud ano patent je můj, mého otce).A dobře prokvašený a vypálený výrobek neznalý člověk (jako vy) nepozná.Zpět k původní otázce: neřekl bych že stáří má v tomto případě nějak významný vliv na cenu. 250/litr?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 201.151 (?), 9.10.2009 21:48
A není to tedy spíš trnkovice nebo jabkovice než slivovice?:-)
A cena 250/L je úměrná, stáří v tomto případě nehraje roli. Stejně jako není dražší whisky nebo víno, které někomu leží v láhvi několik let doma.:-)
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 166.45 (?), 10.10.2009 7:35
Jenom poznámka: slivovice či jiné produkty z pěstitelského pálení se nesmí prodávat, jsou určeny jen pro vlastní spotřebu. Na tyto pálenky je nižší spotřební daň a prodejce se vystavuje možnosti postihu, i když najdete spousty veřejných inzerátů. Záleží jen, jestli si celníci budou chtít udělat body. I.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Honza_P - (33) - 114.186 (?), 10.10.2009 14:01
Záleží na tom na kolik si ceníte vlastní práci. Já si svojí práce cením natolik, že normálně neprodávám.
Mám zkušenost, kterou mám potvrzenou i z jiných zdrojů, že stáří může slivovici jak přidat tak, především hodně ubrat. Může se stát, že špatným skladováním či jinými faktory po např. 20 letech otevřete láhev slivovice, která nebude pitelná. Dokonce jsem zaznamenal případ, kdy dvě stejné láhve, stejné pálenky po 10 letech měly každá jinou chuť. Kvalitní se dá pít prakticky ihned po vypálení. Ze špatné stářím lepší neuděláte. Ikdyž je kritérium stáří slivovice hodně mýtické a mnohdy má nádech nějáké exclusivity, tak ve skutečnosti pro výslednou cenu by neměla hrát roli.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5 >
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|