Vhodné odrůdy pro pálení



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
                     
host - 210.42 (?) 
30.10.2014 19:58

Ještě jsem letos zvědav na slivovici z Top taste...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
                     
host - 112.23 (?), 1.11.2014 18:02

Dobrý den

Na pálení doporučuji určitě durancie... dle mého názoru je to nejlepší odrůda na slivovicu... dlouho drží na stromě, takže pokud vyjde na podzim počasí a neprší měsíc v kuse, tak se dají trnky otřepat v říjnu najednou a bečka je za den naplněná... durancie taky velice pěkně kvasí - kvas je hodně řídký jakmile si trnky sednou v bečce... z durancií taky dobře teče - loni 200 l kvasu - 28 l slivovice (50 %) bez přidání cukru samozřejmě... takže vysaďte 100 ks durancií a až začnou pořádně rodit, tak si vemte dva týdny dovolenou a pořiďte 1000 l bečku :-)

Ještě bych se rád zeptal jak dosáhnou zkušení milovníci destilátů toho, že mají slivovici ze směsi durancie a domácí? Když tyto odrůdy mají poměrně velkou mezeru mezi dobou zrání... to se smíchají až jednotlivé vykvašené odrůdy v pálenici? Nikdy jsem to takhle nezkoušel, díky za radu...

Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 210.42 (?), 1.11.2014 18:52

Úplně jednoduše-např. smíchám kvas popř. lajtr.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 192.50 (?), 2.11.2014 11:55

Jak to myslíte?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.227 (?), 2.11.2014 12:24

Z Durancií se pálí a pálit bude, protože dobře"teče",ale nikdo mě nevymluví, že slivovice jen z Durancií škrabe v krku.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 13.189 (?), 3.11.2014 12:49

Teče, ale je to podle mého názoru jedna z nej slív, pořád víc osvědčená jak nové hybridy typu Top Taste.

Nepřidávejte cukr a škrábat nebude, nebo přepasírujte kvas před odvozem do pálenice, třeba budete překvapen ;-)

Floki

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.227 (?), 3.11.2014 12:51

No samozřejmě Durancie bez cukru.Škrabe i tak.P

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 182.5 (?), 3.11.2014 15:42

A pil jste ji někdy?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 125.240 (?), 5.11.2014 16:55

Pokud je dobrý kvas z vyzrálých (ne nezralých) durancií a dobře vypálený, nemůže škrábat. V pálence je jen výraznější (proti pálence z Domácí velkoplodé) hořká příchuť po peckách, jak už bylo několikrát napsáno.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 156.130 (?), 5.11.2014 21:34

Pokud škrabe v krku, tak to není problém samotné odrůdy, ale chyba je někde jinde...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika