T 9



milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.5 (?) 
22.7.2017 13:44, zobrazeno: 3360x

T 9 je dalšia odroda zo slivkovej tečkovej rady, je nadherná velká zistil som kto má dalšie tečka na jar budú vrúble. Som zvedavý keď dozreje na chuťové vlasnosti.


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.5 (?), 31.8.2017 20:05

Na tejto slivke je zvláštne to že je velmi jemná stakov odrodov som sa nestretol.Na mňa zostalo par plodov sú velké mierne štavnaté sladké 24 Brix zase mierne kyselinky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 253.131 (?), 31.8.2017 22:33

Pane Fialo, nevím do kterého vlákna to napsat...
Ale do každého znovu děkuji za Vaše měření °Bx.
(Pro někoho to jsou velmi zajímavé a těžce dostupné údaje).

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.5 (?), 31.8.2017 23:07

Zdravím vás pan Rafael, pre mňa je to tiež tažke davať nejaké chutové hodnotenie určitej odrody, keď som stale nedi doma a musim sa spoliehať na rodinu ja to chutové hodnotenie trošku odflaknem, nemám na to také vlohy ako na tomto fore pritomný zahradkari. Obdivujem ich ako chutové vlasnosti určitej odrody dokažu tak fantasticky opisať.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 253.131 (?), 31.8.2017 23:57

Sto lidí - sto chutí, ale...
Samozřejmě si velmi vážím všech smysluplných příspěvků tady, ale přece jen to chuťové hodnocení je dost individuální...
Ale pokud se něco změří je to nezpochybnitelný údaj.
Takže ještě jednou děkuji.

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.76 (?), 1.9.2017 11:20

Neplatí, čím vyšší hodnota Brix tím lepší chuť. A musí se počítat i s lokalitou pěstování. Zavrhli by jste třeba Hanitu (tady 22 °Bx) nebo Č. rodnou s 23 °Bx? A třeba hodně zralá ZR, která mi přijde tak sladká, že zkonzumujete jen pár plodů, měla kolem 25 °Bx. Co pak odrůdy s více jak 30 °Bx. Ale zase jiné chuťové složky v nich mohou tu pocitovou sladkost mírnit. 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 166.135 (?), 1.9.2017 22:32

Já ty °Bx beru jako naměřenou hodnotu s kterou se dá pracovat a s destiláterského hlediska porovnávat jednotlivé odrůdy. Jen podle chuti se cukernatost poznat nedá.
(Když má něco málo kyselin, i při velmi malém obsahu cukru může chutnat i velmi sladce).
Obsah aromatických látek s cukernatostí asi, (určitě), moc nesouvisí, to je asi dané odrůdou, ale dá se to vyřešit v kvasu nějakou směsí nebo umělým docukřením.
*
Jen na málokterých z mých Lepotic, nosné odrůdy mého sadu, jsem někdy naměřil 15°Bx..:

Rafael.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.13 (?), 7.7.2018 18:46

IT 9 sa tiež vyfarbuje nádherné velké slivky, radosť na ne pozerať tiež si počkám až dozreje.



Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 51.13 (?), 27.7.2018 7:19

Ešte celkom nieje zrelá IT 9,  už ju jeme je dobrá ale sladkosť 17 Brix tento rok je cukernatosť slabá.Velkosť 90g sú to klacky IT 10 zjedená zostalo pár plodov.




Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika