špendlíky



Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?)
18.7.2018 16:23

Pokud je otázka směřována na mě, tak hnojím jednou za 4 roky mletým vápencem, popřípadě dolomitickým vápencem (obsahuje i hořčík).Vápním na podzim po opadu listí, v letech kdy nehnojím statkovými hnojivy (uležený kravský nebo koňský hnůj).

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  21,  22,  23,  24,  25   
                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 27.8.2017 14:56

Špendlík Valašský, vše co děda mráz ponechal na třech stromech.sad

Valašský Špendlík
Valašský Špendlík
Valašský Špendlík
Valašský Špendlík
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
jardo - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (89) - 21.210 (?), 16.4.2018 23:27

Dúfam, že tento rok nedopadne ako minulý. Krásne zakvitnuté Belice. Minulý rok ich zničil mráz.

Belice
Belice
Mladý strom
Mladý strom
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
sadař82 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 130.35 (?), 18.7.2018 10:28

Dobrý den pane Jiří, jak a čím přesně vápnit pod stromy? děkuji.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 18.7.2018 16:23

Pokud je otázka směřována na mě, tak hnojím jednou za 4 roky mletým vápencem, popřípadě dolomitickým vápencem (obsahuje i hořčík).Vápním na podzim po opadu listí, v letech kdy nehnojím statkovými hnojivy (uležený kravský nebo koňský hnůj).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 11.120 (?), 18.7.2018 17:28

Já vápním proto, že půda je kyselá a vápníku má málo. Na vápnitých půdách by se vápnit nemělo vůbec, na zásaditých s nedostatkem vápníku (těch je u nás velmi málo) snad sádrou.  
   Používám prachové pálené vápno a rozhazuji ho na sníh při oblevě.Samozřejmě ne na místa, kde je hnůj.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 11.5.2018 15:09

Myslím, že konzumentům je to docela jedno a stromům nejspíš taky. Obecně platí, u třešní a višní významně, že ovoce utržené bez stopky začne v místě sopečného lůžka nejdřív hnít, proto se sklízí se stopkami. Nešetrné utržení plodu se stopkou - zejména ne zcela zralého - může poškodit květní pupeny příštího roku. Takže ideální je stopky ustřihávat. U švestek to tah hrozné asi nebude.
   Já osobně švestky ani špendlíky netrhám nebo jen výjimečně, počkám až spadnou. Když jich potřebuju víc, trochu zatřesu stromem. U nás padají bez stopek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 65.69 (?), 15.7.2018 13:07

Chtěl bych se zeptat kolik cukru do kvasu na 1q špendlíků a jak silný  nechat špendlíkový destilát. Jinak stromy se zralýma špendlíkama mají nádherné aroma. Děkuji za radu.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 137.210 (?), 15.7.2018 13:25

Dobrý-známy paleničář tvrdí max.1kg.Cukr rozpustit ve dvou litrech horké vody, nechat schladnou (rozdíl v teplotě kvas, cukrový roztok nesmí být větší než 6°C.).Větší podíl cukru odbourává přirozené aroma.Jiří-FM

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.238 (?), 15.7.2018 23:06

Když cukr nasypete do sudu na špendlíky, výsledek bude stejný, jen nebudete zbytečně ředit kvas vodou. 
   S tím kilem bych souhlasil, záleží jak sladké je ovoce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
sadař82 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (116) - 130.35 (?), 20.7.2018 9:00

Letos se jich neurodilo tolik jako loni, ale zase díky loňskému prosvětlení korun a i díky letošnímu počasí jsou plody mnohem kvalitnější. Špendlík katalonský. Plody jsou letos natolik atraktivní, že dokonce ne všechny skončili v bečce, ale nechal jsem i na jídlo a budeme zkoušet marmeládu.
 







Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  21,  22,  23,  24,  25   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Cesta z litého betonu18.4.2024
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika