Sbírka švestek a slivoní



Stránky: 1,  2,  3,  4   
host - 4.122 (?) 
1.1.2008 18:29, zobrazeno: 46267x

Do vznikající sbírky švestek a slivoní sháním rouby těchto odrůd: Cukrová velká švestka, Babče, Cochetova slíva, Botan, Datlovka červená, Edinburská slíva, Cukrová slíva, Admirál Rigny, Sultán, Splendor, Monarch, Washington, Vejčitá žlutá slíva, Giant, Coeho zlatá slíva, Viktorie, Loschnigova švestka. Případně místní semenáče, křížence a zajimavosti. Rouby zaplatím, děkuji všem za rady a upozornění. JanosVaclav@seznam.cz

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?), 1.1.2008 20:37

Dobrý večer. Pan Václav se pustil do záslužné práce. Rád by na svém pozemku vysadil typický selský sad ze starých původních odrůd slivoní, které jsou již na "vymření", aby odrůdy zachoval pro další generace. Pokud máte rouby, přimlouvám se aby jste mu je poslali. Hezký večer.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 115.31 (?), 3.1.2008 12:57

Dobrý den, bydlím ve vyšší nadmořské výšce v Krušných horách a rostou zde staré švestky ještě po Němcích a řekla bych, že nejsou napadeny šarkou. Nejsem odborník, ale myslím, že to jsou pravé švestky. Pokud budete mít někdo zájem o rouby, myslím že není problém se domluvit.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 85.27 (?), 3.1.2008 17:14

Neviděl jsem Vaše stromy, ale na starých pravých švestkách bývá velký problém nalézt dostatečně silný roub.
   Absence šarky může být v souvislosti s vyšší nadmořskou výškou a chybějícími zdroji infekce.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 4.122 (?), 4.1.2008 22:50

Prosím všechny účastníky této diskuse mající konkrétní návrhy,mohou psát na uvedenou emailovou adresu.Děkuji , určitě odepíši všem.Václav Janoš.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 122.214 (?), 1.4.2008 22:10

Pan Václav má skvělý nápad, asi takový, který by bral ůplně každý..v klidu domava si napsat pár řádků a pak jenom přebírat balíčky s rouby a těšit se nádhernému sadu. I mě již dávno zaujala myšlenka širokého sortimentu nejen slivoní, ale chce to trochu více osobní snahy jako třebas posledně jsem skončil celý poškrábaný od šípku který byl vrostlý v koruně přestárlé renklódy, abych dosáhl na pár posledních živých vlků na vrcholku.Ty jsem si následně vrouboval do korunky mladého stromku, abych po zaplození třeba zjistil že se jedná o Althánovku. Navíc s posíláním roubu může být problém protože nikdo vám nezaručí bezviróznost. Když jsem se ptal v Těchobuzicích na sortiment, tak mě odkázali na Holovousy, s tím že tam(snad) mají izolát krajových a starých odrůd. Bohužel jestě jsem se tam nedostal, protože to mám trochu z ruky(severní morava).Bylo by dobré udělat nějakou organizaci pod názvem třebas "ovocnáři sobě" a při ní zřídit i sortiment.Ale kdo si to veme na starost v téhle soukromničení plné atmosféře?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 180.133 (?), 1.4.2008 22:43

Nevím proč pana Jaroše napadáte. Pro získání roubů používá mimojiné i internet. Co je na tom špatného. I já jsem od něj obdržel poštou dopis s posbou o rouby. Bohužel jesm mu žádné z těch co chtěl dodat nemohl.

Mimochodem také není výhra, když vám příjde balíček se zavirovanými rouby s běžnou odrůdou, které někdo náhodou říká jinak a domnívá se, že se jedná o místní odrůdu.

Vytváření genofondu sliv je celkem riskantní. Tvrdit že pan Jaroš chce jen přebírat balíčky a těšit se z nádherného sadu mě přijde od vás trochu nefér. Tak mu to nezáviďte a napište si taky nějaký inzerát. Třeba se vám někdo ozve.

Mimochodem pěkný sad lze mít i bez shromařďování genofondu. A je to mnohem snadnější.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 4.122 (?), 4.4.2008 0:17

Jmenuji se Václav Janoš.Děkuji všem za přečtení mého prosebného inzerátu.Ten je určen všem lidem dobré vůle.Kdo necítí ochotu spolupracovat, přece nemusí, nenutím nikoho.Na takovéto práci nelze zbohatnout.Ochotně jsem poskytl něco ze svých roubů chlapíkům, kteří se mnou spolupracují a mají nezaujatý úsudek.Pracuji i pro lidi, kterým prostě jen dávám, bez nároku na úhradu, to je vše.Z tohoto nejsem živ, ale jde o radost z práce.Mohu dokonce i napsat, že touto cestou jsem nalezl nové přátele, se kterými bez zášti spolupracuji, voláme si a hovoříme nejen o stromech.Přeji každému, aby jej záliba k čemukoliv, přiváděla k lidem.Touto cestou děkuji všem, kdo mi pomáhají a podporují mne.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 72.91 (?), 4.4.2008 9:28

Promiňte že jsem Vám sprznil jméno. Mi to nějak ulítlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mikej1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (185) - 179.196 (?), 2.5.2008 21:06

Ze seznamu starých odrůd na začátku vlákna mne zaujala odrůda Datlovka červená. Zajímalo by mne zda ji někdo ze zdejších přispívajících vůbec někdy viděl.  Zdá se že je dnes tato odrůda z nějakého důvodu opravdu vzácná. Pro zajímavost jsem našel link, kde je fotka 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika