Plumcot Melitopolski -opylení



host - 248.77 (?) 
24.8.2013 9:18, zobrazeno: 13691x

Chtěl bych se zeptat jestli je švestkobroskev Melitopolski samosprašná, mám zahradu s švestkami ale nevím jestli švestkobroskev nekvete dříve než švestky, jak je to s opylením tohoto křížence, děkuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10026) - 70.240 (?), 6.4.2016 20:35

Ne, soused opravdu nemá plumcot Melitopolski, a co jeho 30 let starou broskvošvestku opyluje, to netušíme. Kvete současně s myrobalány, tak snad na tom "pracují" oni. Plody jsou menší až střední "blumy", barvu mají červenou s fialovým ojíněním. V konzumní zralosti je dužnina měkká, vodnatá, s velmi specifickou příchutí. Před změknutím je příliš nakyslá, takže je třeba jí nechat dozrát do toho měkkého "blátíčka". Od pecky neodlučitelná. V nějakém jiném vlákně jsem zralé plody už fotil. Přes svoji měkkost mají plody dosti výraznou chuť, jistě mnohem a mnohem výraznější, než ten myrobalán, co tento (snad) plumcot opyluje. Jedná se o nový strom, ten starý byl už pokácen. Připomínal ty rozložité velké africké stromy.





Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 15.7.2018 11:18

První úroda plumcotu Melitopolski se dá shrnout jedním slovem - propadák. Až v letošním roce nezmrzla v květu. Chuťově je to skutečně něco mezi švestkou a meruňkou, ale spíš mezi špatnou švestkou a ne moc dobrou meruňkou. Ve srovnání se současně zrajícími slivoněmi a meruňkami velmi, ale opravdu velmi pokulhává.

Melitopolski
Melitopolski
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika