Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Slivoně > Nešľachtené čosi

Nešľachtené čosi


deerslayer (488) - xxx.xxx.84.120 (?)
30.7.2015 20:58
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Narazil som náhodou na túto divokúmirablku? myrobalán? špendlík? Plody už vädnú suchom, to sa asi podpísalo aj na ich veľkosti... ale tá chuť... sladká, pripomínajúca marhule, šupka trochakyslastá. Známkyšárky niesú viditeľné. V okolí stromu sú mladé stromčeky, otázka, čivyrážajú z korenov či sú z kôstky. Ale skusim vykopať, možno budú mať plody takú istú chuť ako zo starého stromu... a ak nie, prevrúbľujem niečím...

Obrázky:




Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Nešľachtené čosi


Jiří 1968 (1422) - xxx.xxx.137.210 (?), 30.7.2015 21:44
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Divoký Myrobalán, plody můžou být zbarvené od žluté, přes různé odstíny červené až po černou.

Připojit reakci
      

Nešľachtené čosi


deerslayer (488) - xxx.xxx.84.120 (?), 30.7.2015 21:56
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zrejme áno, ale takú marhuľovú chuť som ešte nezažil. Možno aj preto, že bolo suchoa sú menšie?

Připojit reakci
         

Nešľachtené čosi


KUKY (3887) - xxx.xxx.38.136 (?), 30.7.2015 22:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Rostou i kolem Hradce Králové (Hrádek u Nechanic, Josefov...) hlavně kolem okresek. Žluté a červené. Teď to je krásně vidět. A jsou takhle malé, není to suchem. Nebudou to zplanělé podnože?

Připojit reakci
            

Nešľachtené čosi


Mikeš13 (1991) - xxx.xxx.224.39 (?), 31.7.2015 7:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsou skoro všude. U cest jsou to hlavně zbytky podnoží po odumření ušlechtilé odrůdy (švestky). Jinde i jako semenáče, odkopky. Chuti jsou spíše nevalné, ale najdou se i typy se zajímavou chutí.

Připojit reakci
               

Nešľachtené čosi


ivan z okénka (800) - xxx.xxx.184.133 (?), 31.7.2015 7:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Spíše zkuste rovnou roub. Když se dostanete do oblastí, kde jsou okolo cest, můžete chutnat ovoce jednoho keře za druhým. Liší se raností, velikostí, chutí, barvou, vitalitou. Pár jich je při plném vyzrání "meruňkových", jiné jsou kyselé s hořkou slupkou, zrají od července do září. Okolo Břežan II (Český brod) je okolo cest sklepávají a vozí do palírny, určitě je to i jinde podobné. Obsah cukru v divokých zpravidla okolo 8% (šlechtěná Rumjanaja Zorka má okolo 14%). 

Připojit reakci
         

Nešľachtené čosi


deerslayer (488) - xxx.xxx.84.120 (?), 6.9.2015 16:10
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

...a teraz som objavil toto... vedľa cesty, ktorou dlhé roky jazdím aspoň raz týždenne... zvláštne, že plody dozrievajú až teraz, keď väčšina myrobalánov/špendlíkov/mirabeliek(?) už skončila... a na tomto je zrelých menej ako 50% plodov. Priemerná váha plodu 12h, veľkosť si porovnajte s kockou cukru. Chuť sladká, šupka po dôkladnejšom požutí kyslá

Obrázky:


Připojit reakci
            

Nešľachtené čosi


host - xxx.xxx.13.189 (?), 7.9.2015 9:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Taky myrobalan, akorat jine barvy, jine chuti a jinych vlastnosti. Osobne bych moc s temito varietami neztracel cas. Pokud myrobalan, tak spise nejakou proslechtenou odrudu. Ale je otazka, co od tohoto ovoce lide cekaji, jestli na paleni, ci konzum. Na obe varianty jsou lepsi alternativy jak vyuzit misto pro potencionalni strom :)

Připojit reakci
               

Nešľachtené čosi


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.67.66 (?), 7.9.2015 15:12
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud myrobalan, tak spise nejakou proslechtenou odrudu.

Nebo lépe ani to...

Připojit reakci
                  

Nešľachtené čosi


deerslayer (488) - xxx.xxx.84.120 (?), 7.9.2015 19:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja ubažujem naštepiť na jeden strom viacero práve takýchto rôznych myroblánov. Rôzna chuť... rôzne dozrievajú... bude čo zobnút postupne...

Připojit reakci
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Chov pstruhov9.7.2020
Hrdličky8.7.2020
Chov pstruhov6.7.2020
Chov pstruhov2.7.2020
Teplota v kurníku2.7.2020
Teplota v kurníku1.7.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů