Jakou mirabelku



Stránky: 1,  2,  3,  4,  5  >   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6488) - 9.2 (?) 
9.3.2013 8:18, zobrazeno: 45848x

si mám zasadit ve vyšší poloze.

Zdravím vespolek. V nabídce jsou v podstatě Nancyská, Bellamira, Aprimira a Miragrande. Prošel jsem letmo fórum, jediný hodnotící názor píše MV. s tím, že Bellamira se mu zdá lepší oproti Nancyské.  Uvítal bych "meruňkovou" příchuť Aprimiry, pokud ji opravdu má a rostla by tu. Nechci ale, aby to bylo kyselé. Může někdo trochu poradit?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 9.3.2013 14:45

Když to říká pán MV, tak je to pravda.Řiďte se tím co Vám říkálaugh.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 9.3.2013 19:24

Mrabelka Nancys... vynikajici, chutove nezamenitelna a jedinecna.Bohuzel u mne prisla do plodnosti az po deseti letech a to jedoopravdy dlouha doba.Pokud bych nahodou o ni prisel, tak si ji uz neporidim.Prave pro jeji dlouhy nastup do plodnosti... deset let je deset let.Ale jak rikam chutove vynikajici.

Aprimiru mam jako mladocha... dokonce 2x... a nazory se ruzni.U teto mirabelky bych asi jeste pockal.Nekteri ji hodnoti kladne, ale tech zapornych reakci je vice.Kazdopadne se nejedna o krizence mirabelky a merunky.Dokonce jsem nevidel nikde ani uvedenou cukernatost.Coz u Bellamiry, Miragrande a Nancys uvedena je a to pres 20 BRIX.

Pokud bych sel do nejake odrudy, tak jedine do te, ktera je tady v praxi odzkousena.To co pisou prodejci na to nedejte.Ti chcou prodat a ne vzdy jejich popis odrudy sohlasi s realitou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6488) - 9.2 (?), 9.3.2013 19:41

Ono je to těžké. Miragrande je pozdní, chtěl bych spíše ranější. Nacyská vstupuje pozdě do plodnosti. to ji skoro vylučuje (pro mne) Aprimiru nikdo nezná. Zbývá jen ta Bellamira, ale tu kladně hodnotí MV a to je pro někoho handicep.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1017) - 88.38 (?), 10.3.2013 11:43

Pane PP nedívejte se co je pro jiné hendikep, dívejte se aby Vám chutnala-to je rozhodující hledisko.Když Vám radí Bellamiru, tak mají pravdu, jistě vědí o čem mluví, a berte ji.Dozrává v polovině srpna, a doba sklizně se výhodně prodlužuje údajně až ke konci září.Hlavně si vyberte podle Vaších chuťí.Ale jestli chcete meruňkovou příchuť, tak budou jistější ty meruňky, ale obávám se, že většina meruněk má kyselejší dužinu, než npř. broskve.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
P.Z. - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (717) - 148.21 (?), 9.3.2013 19:41

Pytate sa na mirebalku, ale co by vo vasej polohe asi robila odolnejsia marhula, skusali ste? (tam by bola merunkova chut zarucena)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6488) - 9.2 (?), 9.3.2013 19:59

Robila by to, že by zmrzla zcela úplně napadrť.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 9.3.2013 20:21

Pan MV..jak pisete zde, dava sve prakticke zkusenosti, takze pokud jim byla hodnocena kladne, tak vemte na to jed, ze to tak je.

Pokud nekdy se chci dozvedet pravdu o nejake odrude, tak si ji najdu a pokud neni zde u praktickych pestitelu, tak jsem ji treba nasel zde... a verte mi, ze tady se nejedna o propagaci, ale veskera tvrzeni jsou oprena o fakta s praktickymi pokusy holandskych zahradniku.Kdyz si tuto stranku hodite do Googlu, tak Vam to i prelozi.O Aprimire jiz davno psali, ze se jedna o nepovedenou odrudu ve smyslu krizeni mirabelka x merunka.A jak se zajiste doctete, tak zjistite, ze na pomalu rostouci podnozi sla Bellamira do plodnosti jiz zahy druhy rokem a chutove byla srovnatelna ne-li lepsi nez Nancys... Jeji vyhodou bude urcite vetsi hmotnost plodu a dokonce cukernatost dosahla az 31 Brix... coz je famozni, ale drzte se u optimalniho prumeru 23 Brix.Pokud spechate na plodnost, tak volte pomalu rostouci podnoz.Nebudete sklizet metraky, ale budete mit neco na ochutnavku mnohem drive nez na myrobalanu.Nechci agitovat za Bellamiru, jelikoz jsem ji nechutnal a nevlastnim ji, ale jeden s rodicu je Nancys... takze nepochybuji o jeji chuti a o tom co tady psal pan Vyslouzil.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 54.27 (?), 9.3.2013 21:05

Pane PP, ze všech jmenovaných znám jen Nacyskou, tu máme, chutě tudíž srovnávat nemohu. Ale nástup do plodnosti za 10 let? U nás tedy určitě nebyl. Stromky jsou po tátovi, naroubované na švestnových semenáčích a věřím tomu, že pokud by bývala do tří let nezaplodila, nemáme ji. Maminka se s tátou vždy zlobila, že je víc dřevorubec jak sadař - co se mu nelíbilo, nechutnalo (i přes vychvalování těch, od kterých doslatl rouby) nebo pozdě plodilo šlo pod pilku nebo nůž - přeroubovat nebo vykácet. Elena

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Rosťa 1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (281) - 185.4 (?), 9.3.2013 21:50

Nemohu hodnotit v jakych podminkach vase Nancyska vyrustala.Ta ma Nancyska, ma podnoz myrobalan a desatym rokem jsem mohl vyfotit poradnou urodu.Rok pred tim dva kvety a jeste o rok drive, jeden plod.

Koupil jsem ji jako spicak, takze jsem si ji vipiplal od sameho zacatku a verim tomu, ze kdybych ji narouboval do koruny nejake jine slivone popripade prerouboval cely stromek, tak se dockam taky drive.Vstup do plodnosti u nekterych odrud muze byt ovlivnena spoustou faktoru..a to od podminek klimatickych, pudnich,volba podnoze, zpusob rezu a dalsi bla bla bla... Proste u mne za 10 let a bez otazniku.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5  >   
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika