Hanita - jasná chuťová jednička mezi švestkami
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|
|
rosti&slavik - Diamantový Zahrádkář (1017) - 88.38 (?), 22.10.2012 20:45
U Haganty je předpoklad dozrávání za polovinou září, u mě v nadmořské výšce 420m jsou plody k jídlu až v řijnu.
Pomologie: Není nijak náročná na polohy ani na podmínky stanoviště, v okrajových chladnějších oblastech musíme vzhledem k pozdní době zrání sázet na chráněná stanoviště.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 56.75 (?), 28.8.2018 17:42
Na základě informací v literatůře ačasopisech, kde velmi chválí vlastnosti švestky Hanita. Tak jsem začal uvažovat její pořízení. Ale pak jsem se sešel se svým kamarádem a ten jí několik let má a zas tak nadšen nebyl. Hlavně si stěžoval, že má měkké větvé jak vrba a proto se při úrodě snadno lámou větve-je to pravdá. Moje nadmoř. v. je 500m. Kromě těch větví je.li to pravda, jak kvalitní plody má a v kolika letech začne plodit. Děkuji za rady a odpověď na mé otázky. R.V.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.28 (?), 4.9.2018 19:53
Dík za tento příspěvek. Zrovna hledám švestku na Vysočinu do 750m, sice v závětří, ale u lesa. Doma v Brně jsme Hanity zrovna dojedli, takže na Vysočině budou o 3-4 týdny později a slunce už nebude mít sílu.Tak to asi raději Katinku. Máte někdo jinou zkušenost s dozráváním švestek ve vyšší poloze? Milena
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | < 6, 7, 8, 9, 10 >
|
|
|