Duranzia



host - 27.159 (?)
6.2.2016 17:46

Ztracite cas kluci, to uz dolu nepujde. Je to dan za obrovskou cukernatost durancie. Mozna kvasinky pracuji, ale zadneho velkeho kvaseni se uz nedockate. Lepsi je naredit kvas pred zakladanim. Ve Vasem kvasu je uz velka hladina alkoholu a bezne kvasinky uz jsou hin. Sup s tim do kotle...

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4,  5   
                     
host - 123.101 (?), 5.2.2016 16:41

Údajně to potřebuje na rozkvašení vyšší teplotu, až 30°C. Jenže místnost s takovou teplotou asi nikdo nemá, ani v obýváku není taková teplota.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 27.159 (?), 6.2.2016 17:46

Ztracite cas kluci, to uz dolu nepujde. Je to dan za obrovskou cukernatost durancie. Mozna kvasinky pracuji, ale zadneho velkeho kvaseni se uz nedockate. Lepsi je naredit kvas pred zakladanim. Ve Vasem kvasu je uz velka hladina alkoholu a bezne kvasinky uz jsou hin. Sup s tim do kotle...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 50.172 (?), 6.2.2016 17:50

Velmi zajímavé...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 40.41 (?), 7.2.2016 9:46

Zadna zajimavost, ale holy fakt. Stalo se mi to se spendlikama kdyz jsem nakladal poprve, bohuzel to nedopadlo dobre :-(Holt se clovek uci a uz dost vi :-)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 123.101 (?), 8.2.2016 18:32

Tak jsem to nervově nevydržel a objednal pálení Durancií, stále mají 10% a nechce se jim kvasit. Po přidání vody a rozmíchání se zhola nic nedějje. Jakoby kvašení zcela ustalo, ani po týdnu se žádný koláč neutvořil a navíc je to jen směs vody('šťávy s hmotou švestek). S napětím čekám co z toho bude. O výsledku budu informovat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 8.2.2016 20:46

To chce klídek, bude to v pohodě.Před vánoci jsem naměřil 9 Brix, do půlky ledna to nekleslo, tak jsem kvas nechal vypálit.Z 340 litrů nateklo 40 litrů 51% trnkovice(po naředění)Liguére je trošku sladší, s typickou mandlovou příchutí Durancií, výborná, téměř jako z Domácích trnek.yes

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 123.101 (?), 10.2.2016 17:28

Jóóó Domácí, kde té je konec.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1422) - 137.210 (?), 10.2.2016 18:09

Omyl, pořád je bezkonkurenčně nejlepší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 86.101 (?), 12.2.2016 15:00

Jaký rozdíl je v krajových označeních Duranzie? Májí význam roubované stromy na myrobalán, když se sama Duranzie používá jako podnož?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 12.2.2016 15:47

Nevím, že by se durancie nějak označovaly podle krajů. Snad krom odrůdy Vítek. Na myrobalán se štěpují spíš kvůli snadnějšímu množení. Řekl bych, že pravokořená nebo selektovaná naroubovaná na durancii je lepší.  Jedině snad v suchých kamenitých půdách může být myrobalánová podnož výhodou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4,  5   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 36. - zapalování17.4.2024
Ako očistiť zalakované časti?14.4.2024
Cesta z litého betonu13.4.2024
Motorova pila stihl 02813.4.2024
Kouří do místnosti12.4.2024
Ventilátor na krbová kamna12.4.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika