Cukernatost slivoní



   Předchozí příspěvky  |  1,  2,  3,  4   
            
host - 234.249 (?) 
8.8.2018 13:30

Máte už zrelé odrody Čačanskej rodná, Gabrovská, Topstar, Topking, Topgigant, Topfive? Akú máte u nich cukornatosť? Vraj tieto odrody sú veľmi vhodné na lekvar-povidla.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
            
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 182.44 (?), 9.8.2018 7:25

Napriek veľmi teplému počasiu u mňa Hanita na jednom strome tento rok dozrieva nejak ťažko. Čo mám druhý strom, tak na ňom dozrela už asi pred týždňom. Toptaste zatiaľ nič moc, chuť nevýrazná, zatiaľ nie moc sladká. Snáď sa to ešte zlepší.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 234.188 (?), 9.8.2018 15:21

Napriek veľmi teplému počasiu u mňa Hanita na jednom strome tento rok dozrieva nejak ťažko. Čo mám druhý strom, tak na ňom dozrela už asi pred týždňom.

To dozrievanie mohol spôsobiť iný druh podpníka. Na slabších podpníkoch dozrievajú rovnaké odrody skoršie. U jabloní to platí a myslím že to platí aj u sliviek.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
milanfiala - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1142) - 50.179 (?), 9.8.2018 18:50

Dnes v novinách písali sadary a majitelia pálenic, vysoké teploty spôsobujú že ovocie skorej dozrieva, má malo cukru a je kyslejšie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 232.165 (?), 12.8.2018 15:47
Dnes merany plod Toptaste na mojom refraktometri so stupnicou do 32 bol ca. 1 dielik nad vrcholom, t.j 33 Brix. Chut bola uz ta spravna akoby kandizovana. Neviem ako budem merat o tyzden.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 17.94 (?), 12.8.2018 18:24
Ja som si kúpil do 40Brix refraktometer.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 182.44 (?), 13.8.2018 7:49

To je práve divné, že podpníky sú rovnaké, oba sú St. Juliany.  Jediný rozdiel je v tvarovaní stromov, jeden je v tvare ovocnej steny vedený na drôtenke (dozrieva skôr) a druhý je v tvare štíhleho vretena. Aj poloha je takmer rovnaká, záhrady sú od seba vzdialené 500 m. Toto isté pozorujem aj u marhúľ, tam sú dokonca stromy len zopár metrov od seba.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 204.26 (?), 22.8.2018 15:22

Toptaste 31 Brix, Bystricka 22 Brix, Stanley 15 až 19 Brix, Durandzia prasknutá predčasne zrelá 25 Brix.

stredné považie 400 m/n.m. 

fero

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 6.9.2018 22:17

Dnes odtrhnutý posledný plod Toptast-u, cukornatosť 32° NM. Dužina chytala už oranžový odtieň, šťavnatá, chuť veľmi koncentrovaná, no nie fádne presladená. Kvas z takejto slivky by teoreticky mohol prekavsiť na 19% alkoholu, čiže výťažnosť aj po odpočítaní nejakých strát by bola stále vysoká.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
host - 234.21 (?), 24.8.2019 21:41

Už niekomu dozrela Čačanská rodná a Nancyská? Akú máte u nich cukornatosť?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3,  4   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika