Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Neuváděl jsem Vás za blba, naopak,  za excelentního zahrádkáře, jehož rady jsem několikrát použil a pomohly mi.
   Nesmíte se na mě ovšem zlobit, že v otázce přenosu šarky považuji názor vedoucího katedry ovocnictví doc. Kršky   za fundovanější než ten Váš. A za tím si stojím pro změnu já. Jinými slovy totiž říkáte, že pan docent se buďto  mýlí anebo lže.
   Argument, že semenné stromy se testují na choroby včetně viróz není žádný důkaz. Podobně desinfekční prostředky na ruce chirurgů se taky testují na baktericidní účinnost a přesto to neznamená, že mikroby procházejí gumovými rukavicemi.
   Rovněž uvádím, že názor o nepřenosnosti je definitivní v úrovni současných poznatků. Ale vy  jednoznačně a opakovaně prohlašujete : " šarku lze přenést na potomstvo semenem a na tom trvám..."To ale dosud nikdo neprokázal, proto považuji Váše tvrzení za mylné, ostatně jste jediný na tomto fóru, kdo to hlásá. Uznat svůj omyl není slabost, věřte mi.  
   Ano, je to trochu o ješitnosti, o mojí i Vaší ješitnosti. Káral jste mě nekolikrát jako kantor malého kluka, naposledy právě v souvislosti s přenosem šarky, že si dovolím balamutit laiky,  kteří by třeba mohli uvést mou nepravdu v písemné práci.  Možná jste měl jindy pravdu, ale tady jste šlápl vedle. Jak by asi v tomto případě dopadl podle Vaší rady student u zkoušky z ovocnictví s tvrzením opačným, než je názor zkoušejícího? Na to si odpovězte sám.
  Klidně vzpomeňte mou chybnou zmínku o Solance počtvrté, chcete-li. Nevím, proč Vás tak podráždila, napsal jsem tehdy o slané příchuti "údajně" (citoval jsem slova starého  zemědělce samouka, od nějž jsem se učil zahradničit) a v zápětí jsem přidal, že mi to nepřipadá.  (9.11.07). Uvedl jsem bezpochyby mnoho i větších blábolů (v 3000 příspěvcích jak by ne). Některé z nich jste mi pomohl objasnit právě Vy svými znalostmi a přehledem.  Nerozumím proto  proklamativnímu lpění na tvrzení, kterému nevím zda tu někdo věří, snad již ani Vy sám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika