Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Petr: Já letos vysel opět myrobalány, pak teky semena wangenheimovy a nějaké durancie. Ten myrobalán přestože se musí dost čistit a podrůstá, roste fakt rychle. Podle mých zkušeností se dá již další jaro roubovat, nebo pak až v létě očkovat. Letos mi už valí očka, tak čistím kmínky od nových výhonků myrobalanů, dost zahušťuje. Wangenheimova a durancie tedy moc rychle nerostou, ale jak zesílí tak už celkem slušně valí.

Letos se mi znovu ukázala nevhodná cesta stratifikace v vhladničce:

nevýhody:

Předčasné klíčení, malé procento klíčících pecek(např polovina) zbytek musí ještě čekat, nevhodný termín naklíčení(leden, únor, březen), v tuto dobu je nedostatek světla, a za oknem se vyvíjí slabé rostlinky náchylné k padání, jiná situace by asi byla ve skleníku. Pozdější výsev přeci jen zaručí normální vývoj, silné sazeničky, takže příště již zkusím stratifikovat přímo v zemi, v záhoně.

Nasbírat spoustu pecek, vyset, pak při dostatku podnoží v létě objednat např z Litoměřic čisté zdravé a silné rouby zajímavých odrůd a naočkovat.

Toto se mi zdá jako nejlepší cesta, nebo můžete nakoupit již hotové myrobalánové podnože, zasadit a v létě naočkovat. Jejich cena pokud vim není nijak hrozná...

 

O vegetativním množení moc nevím, jen že se obvykle množí S. julien a myroše. Obvykle se zakořeňuje v létě z bylinných řízků pod fólií a ještě lépe, pod mlhou.

Pokud jde o p. Vysloužila, rovněž si vážím takových jako on, lidí co vidí do různých problematik, oborů, co vyzkoušeli lecos, a navíc zdravotník...

Často se k tématu vyjádří jen pár lidí a mezi ne patří právě p. Vysloužil, jehož příspěvky patří obvykle k těm nejhodnotnějším, a praktickým.
Takže pane Vysloužile, jen tak dál...

O tom že se šarka na semena nepřenáší se ví!, jestli jsou nějaké výjimky...???

Karlos.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika