Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já jsem z JZ Moravy, z Vysočiny, 450 m/m. Z nejzápadnějšího výběžku Slovenska vzduchem asi 100 km.
Před čtyřmi lety, zhruba začátkem prázdnin, jsem vyrazil na „výpravu“ po okolí, co kde komu zraje, abych si udělal představu, jakým raným ovocem doplnit zahradu v mých podmínkách. Myslím si, že jsem našel stejnou slivoň. Zjistil jsem, že předchozí majitelé ji zasadili někdy počátkem 90 let a že ji koupili v tehdy běžném prodeji. Víc jsem nezjistil. Z ní mám štěp. Habitus stromu je stejný, jako té vaší. Vzrůstná, velká rozložitá koruna. (To mě trošku děsí, tolik místa jsem té své nedal.) Velikost, barva a červené „tečkování“ plodů asi stejné. Z rozdílu poloh odhaduji, že u mne bude zrát letos až za 2-3 týdny.
Jméno odrůdy mě taky zajímá, ale neznám, nenašel jsem. Možná „porevoluční“ import. Mám pocit, že na stejné nebo podobné, raně zrající plody se tu už někdo ptal. Dva tři roky zpátky. Možná pan Mittwoch nebo Mimmo, ale odpověď k věci nebyla žádná. Tak třeba teď budeme mít štěstí a někdo se nám ozve. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika