Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dobrý den, vůbec řezu stromků nerozumím. Způsobů je navíc mnoho. V jedné staré knížce psali, že se větvičky zatěžují závažím nebo se jiným způsobem ovlivňuje směr jejich růstu (rozvorou), neřežou...(pochopila jsem, že důvodem je větší plodnost větví, které jsou vodorovnější). Používáte to ještě dnes? Jestli ano nebo ne - proč?

A mohli byste mi, prosím, ještě vysvětlit proč se dělá některý řez na jaře, jiný v létě. Jjaký to má na strom dopad, co se s ním děje a proč k časově odlišným řezům přistupujete? Proč se v knížce psalo, že peckoviny se řežou po odplození...

Často čtu, jak se má řezat rybíz červený, černý, angrešt... na obrázcích je to jasné ale na zahradě vůbec nevím co, kde a proč mám "fiknout"? Jedině u jednou plodících malin je mi to jasné.

Vlastně celkově čtu rady co, kde řezat, ale pořád nechápu tu souvislost, co se s keřem, stromem děje. Pak mám obavu, že jej spíše pokazím, takže je mu lépe přirozeně bez mého zásahu. A pak zase čtu... Moc všem děkuji za pomoc, Lenča. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika