Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dávkování všeho dle doporučení na obalech, koupil jsem to přes internet. Určitě tím nejde nic pokazit.

Pokazit určitě ne. Ale pokud dodržíme doporučené dávkování, příprava kvasu se dost prodraží. Já přidávám ušlechtilé kvasinky jen do zákvasu, kterým rozkvasím první sud. Do dalších už dávám pěnu a trochu tekutého podílu z plného sudu předešlého.
   Enzymy do švestek nedávám, pektinů obsahují málo, efekt nemůže být patrný. U jádrovin to jistý smysl mít může, i tak si myslím, že k vydatné pektolýze dojde i během samotného kvašení. I krátké nakvašení např. jablek dramaticky sníží jejich želírovací schopnost.
    Živná sůl zřejmě má opodstatnění, i když mnozí profesionální výrobci tvrdí, že v celém ovoci je živin pro kvasinky dost. Existují levnější alternativy živných solí - např.  trocha umělého hnojiva s B vitaminem.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika