Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Toľko plodonosného dreva aby sa slivka "rozevřela" váhou úrody už v tomto roku tam nevidím.

Museli bychom se podívat zblízka, jestli na letorostech jsou květní pupeny. Některé slivoně je na jednoletých (i kolmých)  již mívají, jiné ne. Jak je na tom tato, to nevíme. I kdyby letos na jednoletých letorostech strom nezaplodil, tak v příštím roce na tomtéž dřevě zaručeně a převážně v jejich horní třetině. Vzhledem k jejich délce by pak k ohnutí dojít mělo.

Stromček by som bez rezu neponechal ... Gro rezu by som ale presunul do neskorého leta až začiatku jesene, hlavným úkolom je presvetlenie

Píšeš skoro totéž, co já. Pokud ponecháš řez na léto až podzim, říkáš jinými slovy, že tuto vegetační sezónu necháváš víceméně bez řezu.
   O vhodnosti prosvětlení nepochybuji. Pokud se ale průklest neprovede, konkrétně slivoň často zareaguje proschnutím nadbytečného obrostu - jakýmsi samozmlazením. Není to správné, ale lze to číst jako signál, co strom chce.  Neprosvětlené koruny slivoní taky neplodí o tolik horší a drobnější plody jako je tomu u jablek, hrušek, broskví.
   Chtěl jsem hlavně říci, že pokud by p. proman na strom nesáhnul, udělá méně škody než když zopakuje řez z loňska.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika