Název vlákna mi připomíná místní reklamu "Chcete se setkat se starší ženou ve vašem okolí?" Cožpak tohle je starší slivka...?
Jinak co se týče výše napsaných příspěvků dvou renomovaných odborníků. Schizofrenně řeknu, že si myslím to, co píše p. Hlavatý a dělám to jako Ing. Fidla. Peckoviny (mimo meruněk a broskvoní) řežu v předjaří, kdy na to mám čas. A stromy to skutečně zvládnou. Ořezané větve bez listí se taky líp zpracují
Jinak ovšem vyznávám názor, že období květu není pro řez nejhorší nýbrž nejlepší doba - myslím z hlediska hojení řezných ran, s čímž mívají peckoviny problémy. Když stromek nechce růst (což není problém zadavatele) možno trochu dřív.
Podzimní řez peckovin nedělám. Netvrdím, že by to nešlo, ale nevidím ho jako nezbytný.